hits

Publisert den 23.08.2017 - Tanker

det er ikke meg det er noe galt med

Tenk å bli kalt dum så mye at du begynner å tro på det selv. Det må gjøre vondt - og det vet jeg veldig godt, selv ett år senere. 

Jeg har kommet dit hen at jeg ikke tenker å ha respekt for mobbere, de som bare er ute etter å rakke ned på meg for å føle seg selv bedre. Jeg har kommet dit hen at jeg vet at det ikke er meg det er noe galt med. Jeg har kommet dit hen at jeg har fått nok av å bli husjet rundt, og bli fortalt hva jeg er og ikke er. Allerede på ungdomsskolen fikk jeg høre i ny og ne at jeg er så dum. Hvordan kunne jeg si så dumme ting? Er det helt tomt i hodet mitt? Kinderegg? Det var noen gutter i klassen som følte et behov for å fortelle meg at jeg var så dum. Jeg vet at de fleste angrer på måten de behandlet meg, og jeg har faktisk fått unnskyldning for det, men det sitter fortsatt igjen - som det eneste minnet fra ungdomsskolen. Endelig! Endelig, skulle jeg starte på videregående. Uten disse menneskene i livet mitt. Jeg skulle få vise hvem jeg var, være selvsikker og finne gode mennesker som jeg kunne ta med meg videre i livet. Lykken ble fort snudd, og jeg gikk gjennom to år der jeg til slutt hørte ordet "dum" som et ekko i hodet mitt. "Du er så dum du, Ingrid!" fikk jeg en gang høre. Den gangen fortalte jeg at det kan faktisk såre å få høre sånt. Det gikk inn det ene øret og ut det andre. Jeg fikk høre det ordet så mange ganger at jeg begynte å tro det selv. Jeg har aldri vært en 6er-elev, jeg har lagt midt på treet og måtte jobbe for det. Alle er forskjellige, men jeg måtte da få lov å rekke opp hånden og si det jeg trodde var svaret på lærerens spørsmål? Jeg må da få lov å uttrykke min frustrasjon over et umulig mattestykke? 

Det siste året mitt på videregående rakk jeg så og si aldri opp handa. Hadde jeg gjort det kunne jeg kanskje gått opp noen karakterer muntlig i de forskjellige fagene, men hver gang jeg visste at jeg visste dette svaret så kunne jeg ikke gjøre det. Jeg kunne ikke gjøre det uten å bli flau og redd. Er det sånn det skal være? Lot jeg virkelig noen usle mennesker ødelegge en del av skolegangen min? Mine minner fra skolen? Ja, og det er ikke så rart når det er disse menneskene som har styrt følelsene mine og dagene mine på skolen. Hadde jeg vært et vondt menneske nå, kunne jeg nevnt navn. Men, jeg er ingen mobber og jeg synker ikke like lavt som disse menneskene. Men hvis noen kaller meg dum igjen så skal jeg love at de får høre det. Jeg er ikke dum. Jeg er smart både sosial og på skolen. Jeg kan det jeg ønsker å kunne, og trenger å kunne. Men, til slutt må jeg takke dere. For at dere fikk meg til å tåle dritt i hverdagen, å heve hodet over onde mennesker og sette på et smil på de tyngste dagene. Ta i mot mobbingen deres med et smil som om at det var morsomt. Jeg har blitt en sterk jente som tåler det meste, og det er jeg glad for. Jeg har også lært meg hvordan jeg skal godta å bli behandlet, og klarer lett å finne ut hvem som faktisk vil være venn med meg og ikke. Det skal jeg ta med meg videre, og jeg håper at jeg fortsatt streifer tankene deres den dagen jeg oppnår noe bra. 

Ikke utsett deg selv for noe slikt. Ikke la deg bli herset med. Glefser de deg, glefs tilbake. Vis at du ikke godtar denne typen behandling. Du er et menneske og du har de samme rettene som alle andre. Hvorfor skal akkurat du godta å bli behandlet på denne måten? 

18 kommentarer

Jannike

23.08.2017 kl. 23:23
Mobbing er aldri greit! Ønsker deg ein fin kveld :)

Ingrid Elise

23.08.2017 kl. 23:27
jmyklebust: Det er sant! Takk det samme <3

Ingrid

24.08.2017 kl. 09:16
Jeg blir sååååå lei meg og sint når jeg hører at du eller andre har blitt mobbet, det er aldri greit. Glad for at du er kommet så godt videre. Stå på, du er alltid bra nok uansett. Og jeg tenker at det er en stor misunnelse til grunn for sånt......

Ingrid Elise

24.08.2017 kl. 10:34
Ingrid: Tusen takk, det er jeg også. Mine tanker går til de menneskene som ikke kommer seg helt etter en sånn hverdag..

Ina

24.08.2017 kl. 10:20
Mobbing er overhode ikke bra.Veit hvordan du hadde det da jeg selv har blitt mobba. Du er en kjempe fin blogger 😊. Ha en fin dag. Klem

Ingrid Elise

24.08.2017 kl. 10:35
Ina: Så synd at du måtte gå gjennom noe sånt.. Tusen takk for fine ord! Stor klem til deg

livetmitt93

24.08.2017 kl. 12:03
bra skrevet :)

Ingrid Elise

24.08.2017 kl. 14:49
livetmitt93: Tusen takk :-)

Tiril Sørensen - Trening, Kosthold & Oppskrifter

24.08.2017 kl. 15:24
Så fint innlegg du har skrevet :-)

Ønsker deg en strålende torsdag!

Ingrid Elise

24.08.2017 kl. 15:28
Tiril Sørensen: Takk for det :-)

Meta

24.08.2017 kl. 15:36
Mobbing er aldri greit! Flott at du våger skrive om dette - tusen takk :) Lykke til videre Ingrid Elise :)

Ingrid Elise

24.08.2017 kl. 15:36
Meta: Tusen takk! :-)

Bente Katrin Fremmerlid

24.08.2017 kl. 15:50
Så trist å lese, men så fint du skriver dette! Veldig viktig! Av og til sier medmennesker slike ting, og det kan blant annet være fordi de er misunnelige. Det er uansett grunn IKKE greit. Til slutt må jeg få lov å si at du ikke bare er smart og sosial. Du er også blid, snill og modig (for å nevne noe) :) Klem fra Bente :)

Ingrid Elise

24.08.2017 kl. 15:52
Bente Katrin Fremmerlid: Tusen takk for fine ord, Bente <3

Victoria Larsen

24.08.2017 kl. 17:00
Det er så forferdelig dette med mobbing, som jeg selv har skrevet et innlegg om nå faktisk.. Men, det er jo dem det er noe galt med - ikke deg! Usikkerheten finnes i alle mobbere, tror jeg og det er ikke fordi dem mener å mobbe, men for at dem skal føle seg bedre. Det er helt sykt og jeg blir så lei meg at du har opplevd mobbing.. <3 KLEM!

Ingrid Elise

24.08.2017 kl. 17:01
Victoria Larsen: Tusen takk for fin kommentar! Stor klem til deg <3

Victoria Grøtting

24.08.2017 kl. 19:20
Så bra skrevet! Det er mobberne som har problemer og ikke oss som får gjennomgå av disse patetiske menneskene!

Ingrid Elise

24.08.2017 kl. 19:24
Victoria Grøtting: <3

Skriv en ny kommentar