hits

INGRID KAGGERUD

- Write it. Shoot it. Publish it. -

New in - bikini

 • 01.07.2017, 00:18

//inneholder sponsede produkter


Hei, og god kveld! Jeg har hatt kveldsvakt, derfor sent innlegg i dag. Har dere hatt en fin dag? Her har det vært helt fantastisk! Vi har hatt opp til 26 grader i dag, så jeg koste meg i sola både før og på jobb! Dagen min startet hjemme hos Sandra i sola. Vi tok med oss Ticket to Ride ut, og spilte der! Helt herlig. Jepp, vi er forresten blitt avhengig av det spillet... Etter jobb dro vi hjem til svigers hvor de serverte taco. Var deilig å slippe å tenke på middag selv etter en lang kveldsvakt. Jeg kjenner det virkelig på kroppen at det er mye jobbing, og jeg føler hodet mitt går rundt og rundt akkurat nå. Litt søvn er vel det som skal til! I morgen er det klart for tidligvakt, og det blir deilig å være ferdig litt før på dagen. Foreløpig skal jeg på en festival her og stå i baren i morgen kveld, men jeg holder på å avtale med noen som kan ta den vakten - kjenner at jeg må lytte litt til kroppen og angrer på at jeg takket ja så fort som jeg gjorde. Men men, blir vel gøy å møte så mye kjentfolk hvis jeg må stå der selv i morgen :-) 

For noen dager siden fikk jeg en nydelig bikini i posten av Elsa & Rose. Elsker fargen på den, og jeg gleder meg stort til å bruke den i sommer! 

I dag har jeg også kjøpt meg kamerastativ, så jeg håper at jeg klarer å utnytte det godt, og jeg gleder meg stort til å prøve det i morgen! Da vil det nok komme litt mer outfit-innlegg og helt vanlige hverdagsbilder fra hjemmet :-) Har vært så vanskelig til nå, for her er ingen plasser jeg kan sette kameraet, og jeg har ikke tålmodighet til å stable bøker til riktig høyde.. 

Hva har dere gjort i dag?

Oppskrift - Milkshake

 • 29.06.2017, 13:14Sandra og jeg var så sugen på noe godt her om dagen, og da vi kom på at alle nødvendige ingredienser ligger på kjøkkenet, så kunne vi vel bare mikse sammen en deilig sjokolademilkshake! Skal si den var mektig, men veldig god :-) Den er så fort gjort å lage dersom du har en SmoGo eller FroGo, eller bare en helt vanlig miksemaskin. Vi brukte FroGo, og ved å fylle den - ble det akkurat nok til to porsjoner. 


 For å lage to porsjoner trenger du: 

- Fem isskjeer vaniljeis - 3 isskjeer sjokoladeis - valgfri mengde Oboypulver - valgri mengde melk - fløtekrem - sjokoladestrøDet var ferdig på 1-2-3, og var så deilig! Dere velger selv mengde, alt etter hvor mye sjokoladesmak dere ønsker. Ikke noe hokkus-pokkus med andre ord, topp det gjerne med litt pynt, her har vi brukt basilikum - bare for å gjøre det litt finere :-) 

NYT♥

Sunny days

 • 28.06.2017, 18:05For en nydelig sommerdag! Dette er vel den første fine sommerdagen i Ålesund på lenge. Så klart måtte vi utnytte dette med å gå en tur. Luna og Loke storkoste seg, og fikk bada i elva, for å fjerne all gjørmen de hadde rullet seg i. Det var en veldig fin tur, selv om Luna la seg ned etter hver femte meter, haha! Hun er en veldig lat hund, egentlig. Før har jeg trodd at hun faktisk er sliten, men det ser ut som at hun bare blir lei, og liker å ta pause... ganske ofte.. 

I kveld skal vi til mamma og spille litt spill. Erling kommer også, så det gleder jeg meg til. Og da drar jeg faktisk hjem for å sove også i kveld ;-) I morgen skal jeg på jobb igjen, så da kan det være godt å slappe av hjemme for å lade opp batteriene for full jobb de neste dagene! 

Vi tok med oss en veske som Luna kunne ligge i dersom hun ble alt for sliten. Valper skal jo ikke gå så lange turer, så da var dette den beste løsningen. Målet med turen var jo at Sandra og jeg faktisk skulle komme oss ut og få litt sol på kroppen, og ikke minst gå av de kaloriene vi har spist under spillingen ;-) Har forresten fått bikinien fra Elsa & Rose nå, så tenker jeg poster bilder av den senere i dag! Ha en fortsatt fin dag, det skal iallfall jeg :-)

Har dere sommervær? Hva har dere gjort i dag?

Babyblue wallet

 • 28.06.2017, 00:25

Hei, dere! Har dere hatt en fin tirsdag? Ble en bloggfri dag i går, noe som egentlig ikke var meningen. Jeg fant aldri et øyeblikk til å sette meg ned med macen for å skrive et innlegg. Jeg hadde iallfall besøk av Amanda til sent på kveld, noe som var veldig koselig! Vi var hjemme hos mamma, og siden det ble så sent endte jeg opp med å bare sove der. Haha, føler nesten jeg er der hele tiden når jeg skriver om hva jeg har gjort! Men sånn er det når Erling jobber og jeg har ferie  -  noe må man jo finne på, og selskap kommer alltid godt med! :-)

I natt er jeg hos Sandra. Herlighet, lover at jeg skal hjem i morgen. Eller, nei det kan jeg ikke love, men jeg savner Erling - så da vil jeg gjerne hjem for å sove hos han♥ Dagen i dag har vært veldig fin. Vi startet dagen med å spille Ticket to Ride, som vanlig, etterfulgt av en tur på Moa. Spiste frokost på Spistestua og kikket litt rundt. Nå, cirka 15 runder av Ticket to Ride senere, sitter vi godt plantet i sofaen, klar for å se litt dokumentarserie på Netflix. Litt usikker på hvilken vi skal se, men kom gjerne med tips! Blir vel noen runder med spill før vi legger oss igjen. Blir en lang natt ;-) I morgen har Sandra og jeg planer om å gå en liten tur i området, noe både to- og firbeinte ser frem til! 

Jeg fikk forresten endelig kjøpt meg ny lommebok idag. Se så søt den er! Har siklet etter den kjempelenge nå, og idag var den jammen på salg! Jeg er helt forelsket, jeg mener, se så nydelig farge det er på den, da! 

Hva har dere gjort i dag?

Her bor vi

 • 25.06.2017, 16:08

Hei, god ettermiddag! Nå skal jeg snart hive meg rundt for å stå kiosk-vakt på AaFK-kampen. Amanda er bortreist, og da stiller jeg gjerne opp og hjelper henne med å ta vakten. Er ikke så lenge siden jeg kom hjem fra jobb, men har iallfall rukket å dusje, så jeg ikke går og lukter sykehjem :-)

Tenkte å vise dere litt bilder av leiligheten vår. Det blir bare stuen med kjøkkenet dere får se i denne omgang, om det er av interesse kan jeg så klart få vist dere resten. Men det er helt ærlig ikke noe spesielt mer å se ;-)Jeg er veldig glad i denne kroken, og trives veldig godt! En ting som er sikkert er at jeg skal ha lysgrå sofa i neste leilighet også! Denne gangen har vi vært så heldig at leiligheten var ferdig møblert når vi startet å leie. Og det har vi naturligvis spart litt på! Spisestuen liker jeg også veldig godt. Synes det er så greit å spise middag her. Synes det er en uting å ikke spise middag ved spisestuebordet hvis man faktisk har det tilgjengelig. Med mindre det er en lørdagskveld med pizza og film :-) De store vinduene får også leiligheten til å virke større. Den er bare 40 kvadratmeter. Detaljer har vi kjøpt selv. Jeg gleder meg til Sverige med Ullared og IKEA. Føler alle detaljer er tatt rett ut fra jenterommet mitt. Erling bryr seg ikke, men herlighet, det føles ikke som en ordentlig stue. Så jeg ser veldig fram til å få fikset på dette!Kjøkkenet er lyst og fint, og helt enkelt. Vi har stor benkeplass, men skulle gjerne hatt flere skuffer og skap. Ellers er jeg iallfall veldig fornøyd med dette kjøkkenet! 

Jeg trives veldig med å bo sammen med Erling, og jeg angrer ikke et sekund på at jeg valgte å flytte ut mens jeg gikk på videregående. Vi har bodd her siden første desember, og vi har hatt det så koselig. Å bare være to stykker i en leilighet varmer kontrollfreak- og rydde-hjertet mitt :-)

Hva synes dere? 

Få med deg hver gang jeg oppdaterer!

 • 24.06.2017, 21:11

For en stund siden opprettet jeg en Facebook-side for bloggen. Har ikke vært spesielt flink til å reklamere for den, men der poster jeg iallfall et innlegg hver gang det kommer noe på bloggen! Tenker det er en fin måte for dere som ikke følger meg via blogg.no å følge med på når det kommer noe nytt :-) Så, lik gjerne Facebook-siden min HER! 

Dette har jeg delt før, men dere kan også følge meg på Instagram HER og legge meg til på Snapchat. Der heter jeg @ingridkaggerud, og prøver å oppdatere på stories innimellom. 

Processed with VSCO with a5 preset

Typisk meg

 • 24.06.2017, 20:51

Hei, dere! 

Siden jeg har arbeidshelg, og stort sett har sovet siden jeg kom hjem fra jobb - så tenkte jeg å lage et innlegg hvor jeg forteller noen ting som er skikkelig typisk meg. Jeg har spurt litt venner, familie og Erling, så da blir det litt som ikke bare jeg synes er typisk meg :-) 

♥ Jeg rydder hele tiden. Dette gjør Erling gal, for han er ikke interessert i å rydde hele tiden. Er det rot rundt meg, uavhengig av hvor jeg er, så rydder jeg. 

♥ Jeg snakker før jeg tenker. Dette har gjort at familien har fått en del gullkorn fra min munn opp gjennom årene, og det er ikke uten grunn jeg ble den "distré" i utdrikningslaget til Sandra. Jeg er til å stole på når det virkelig gjelder, men er en del hemmeligheter som har blitt avslørt fra min munn på grunn av dette, hehe. Et eksempel på dette, er fra 2012 (les: 2012). I en naturfagstime på ungdomsskolen var det noen som spurte hvor gammel jorda var. Jeg presterte så klart å svare: "HerreGUUD, den e jo 2012 år gammal!!! DUHH!!". Ja, jeg får fortsatt høre dette i dag :-)

♥ Jeg er i følge Sandra, min søster, utrolig sta? Skjønner ikke? Haha, neida. Jeg vet at jeg er sta, og jeg er ikke så lett å overtale. Men, som mamma sier - det er utrolig bra å være sta også, da gir man aldri opp :-) ♥ Jeg sliter med å forstå svensk. Selv om jeg er oppvokst med sommerferie i Sverige. Uheldig da min kjære svoger er svensk, og setninger som "Kan nokken oversette??" blir svart til stort sett alt han sier. Må legge til at han er en veldig fornorsket svenske. 

♥ Haha, denne er rar. Jeg får så sykt vondt i rumpa dersom jeg ser noe ekkelt eller hører om noe ekkelt. Alt fra insekt til kjøttsår, eller beskrivelse av en ulykke. Jeg klarer ikke helt å forklare denne følelsen, men det gjør iallfall sykt vondt i rumpa. Familien min er heldigvis innforstått med hva jeg mener nå, så da er det innafor å ytre mine følelser om dette, haha!

♥ Jeg sier "hæ?" til stort sett alt som blir sagt til meg. Dette er en forferdelig uvane som jeg har tatt med meg fra da jeg var yngre. Jeg hører nemlig veldig dårlig, og selv om jeg hører hva du sier, så svarer jeg "hæ?" automatisk. Jobber med dette, altså!!!

♥ Jeg har kanskje verdens minste blære? Jeg drakk èn kopp med cider på konserten på tirsdag, men jeg måtte på do FIRE ganger i løpet av den lille tiden vi var der. Jeg går også på do kanskje to ganger fra jeg legger meg til jeg klarer å sove. Dette vanedyret var så ille at jeg en periode våknet midt på natten som en eldre mann, fordi jeg måtte på do!! Dette har jeg vendt meg av nå, heldigvis. ♥ Dette synes Erling og lillesøsteren hans, Line, er veldig artig da. Men jeg er nok ikke alene om denne? Jeg har nevnt tidligere at jeg er veldig opptatt av å ha en fin feed på Instagram. Jeg sletter gjerne bilder, og noen ganger får jeg et panikkanfall hvor jeg sletter kanskje 50% av alle bildene mine på Instagram. Heldigvis en stund siden sist dette skjedde. 

♥ Jeg er ekstremt lettskremt. Det skal veldig lite til. For eksempel at Erling bare kommer inn på badet mens jeg er der. Ikke noe spesielt, men det skremmer livskiten ut av meg, haha. Så for meg er det ikke så kult å jobbe i butikk da jeg skvetter så fort en kunde spør om hjelp. 

♥ Jeg er også veldig lettlurt. For en del år siden, var vi på ferie i Sverige. Jeg fikk et voldsomt utslett på hele kroppen, til og med under føttene. Det klødde noe sinnsykt, og på denne tiden spiste jeg ketchup til absolutt alt. Da sa mamma at dette utslettet kom av at jeg spiste så mye ketchup. Gjett om det er ei frøken som har mistet helt smaken på det siden da. Selv om jeg vet i dag at det bare er tull. Nå skal vi spise hjemmelaga pizza og se ferdig filmen vi begynte på i går. Vi ser "War Dogs". Handler om to unge menn som selger våpen til Afghanistan. Litt morsom da, haha. 

Noen som kjenner seg igjen? Fortell gjerne om noen ting som er typisk deg, er så moro å lese :-)

Kafébesøk og sankthans

 • 23.06.2017, 20:40

Heisann, dere! Har alle en fin sankthansaften?

Dagen i dag har vært fin. Alle fredager er jo fine. Dagen startet med frokost på Sukk kafé, som er der jeg voks opp. Luna og jeg sov over hos mamma i natt, så da fikk Luna starte dagen litt tidligere enn vanlig :-) Hun sover som regel til jeg våkner rundt klokken elleve, men i dag sto mamma opp sammen med de to små rundt halv ni. Det var så deilig med en litt bedre frokost, foccacia brød med kylling og bacon - og en deilig dressing...mmm.. 

Processed with VSCO with c1 preset

I dag er vi hjemme hos foreldrene til Erling, eller, de er bortreist, og derfor er vi her. Kjedelig for lillesøsteren hans å være hjemme alene hele helgen - så da er vi her og holder henne med selskap. I kveld er det biff, chips og bernaise som står på menyen. Senere skal vi vel se en film og kose oss med noe godt i skåla :-) Noen anbefaling av film, kanskje? Haha, jeg har forresten ikke kommet heeelt i gang med den treningen. Det å spise sunt har gått ganske fint. Jeg har vært veldig svak for nugatti hele min oppvekst, og når jeg var yngre var det så ille at jeg ikke spiste noen ting dersom jeg ikke fikk nugatti. Er på avvenning nå, da ;-) 

I morgen er det opp klokken seks. Vakten min starter allerede halv åtte, så det blir nok ikke så veldig sent i kveld, for min del. Regnet høljer ned her i Ålesund, og da frister det heller ikke med noen feiring i kveld, så da koser vi oss litt her inne, istedenfor å dra ut! 

Har dere hatt en fin dag?

Happy birthday

 • 23.06.2017, 01:37

Hei i natten!

Et litt sent innlegg fra meg, men mamma og jeg klarte ikke å legge vekk brettspillet for kvelden ;-) I dag har vi feiret en av mine beste venninner, Stine. Jeg har kjent henne siden hun ble født, og vært så utrolig heldig å få holde kontakten med henne hele veien. Hun flytta til Sverige for å gå på videregående der, hvor hun kan drive med hest. Og jeg er så stolt over alt hun har fått til. Det at hun er så modig og flytter til Sverige alene. Stine vil alltid være som lillesøsteren jeg aldri fikk, og vi har vokst opp sammen, noe som gjør at vi kjenner hverandre bedre enn de fleste.

Gratulerer så utrolig mye med dagen, Stine. Tenk at du er 17 år, allerede! Feiringen håper jeg sto til forventningene. Vi spilte så klart brettspill. Denne gangen spilte vi "Med andre ord" - utrolig morsomt spill, ligner veldig på Alias, synes jeg :-) Stine ble med tilbake til mamma for å spille enda mer - og da ble det så klart "Ticket to ride". Er så fantastisk glad i denne jenta. Og så takknemlig for å få være en del av livet hennes. Et vennskap som har vart i 17 år, er absolutt noe å ta vare på, og noe jeg ikke tar for gitt. Med mødre som bestevenninner har vi blitt nærmere hverandre enn de fleste, og jeg gleder meg til mange flere år med gode minner. Igjen, gratulerer så masse med dagen, verdens beste Stine♥

In the town

 • 22.06.2017, 17:14

Hei alle! Har dere hatt en fin torsdag så langt? Min har vært helt fantastisk, til tross for at det var gruelig tungt å stå opp idag. Jeg bestemte meg i siste liten for å bli med resten av avgangselevene ut på byen like vel, og det er jeg utrolig glad for nå! Det ble en helt fantastisk kveld, til tross for at den endte tidlig for min del! Sandra dro meg opp av senga allerede (ja, for meg blir det allerede etter en kveld på byen) klokken halv tolv  -  hun skulle nemlig ha meg med på bytur sammen med tantegullet, og tante Maj-Britt og onkel Martin som er på besøk fra Mosjøen. De har vært her et par dager, og det er alltid så utrolig godt å se de igjen! Blir jo så lenge mellom hver gang.. Vi tok turen til Lyspunktet for kaffe, kake og skravling. Det lovet så godt for en skikkelig herlig dag hvor man kunne gå rundt i byen, men værgudene ombestemte seg visst, og det ble bare gråere og gråere. Nå vil jeg virkelig ha sommervær snart!


Topp og bukse fra Shein.

I dag fikk jeg kjøpt en boks vi kan ha maten til Luna oppi, så slipper man de store (gørrstygge) sekkene. I tillegg fikk jeg kjøpt bursdagsgave til min gode barndomsvenninne som har bursdag i morgen. Vi skal feire henne i kveld, og jeg gleder meg skikkelig! Fridagene må bare nytes for det de er verdt nå, allerede på lørdag starter sommerturnusen, og da blir det fult kjør frem til midten av juli. Heldigvis har jeg to uker fri, og skal på ferietur til Sverige sammen med familien  -  det ser jeg virkelig frem til! :-) 

Hva gjør du idag?

Vitnemålsutdeling

 • 21.06.2017, 22:27Da var det gjort! Vitnemålet fikk jeg i hånda, og jeg sa hadet til kontaktlæreren min. Helt ærlig, det gjorde utrolig godt! Ikke det å si hadet til læreren, men det at jeg ikke skal se han i en skolesammenheng igjen. Dere vet kanskje hvem Helsesista er? Hun er jo opprinnelig fra Ålesund, og gikk på samme skole som meg i sin tid. Hun holdt en veldig kul tale. Og hun sa en del ting om at hun brukte fem år på videregående, og enda til startet på iallfall to studier, hvor hun ombestemte seg. Poenget hennes er at vi har så sykt god tid til å finne ut hva vi vil, og ikke minst starte på det vi ønsker. Jeg stresser så sykt med å starte med studiene, selv om jeg tar et friår nå. Uten dette friåret, tror jeg ikke jeg hadde klart å gjøre mitt beste i sykepleierstudiene. 

Jeg har så sabla god tid, og derfor skal jeg ikke bli skuffa over meg selv dersom det hadde blitt to friår. Det er ikke planen, men hvem vet? Livet er faktisk langt, og det er så mye vi burde gjøre før vi binder oss til en utdanning, spør du meg. Jeg skal iallfall nyte dette året nå, så får vi se hva jeg gjør videre. En utdanning vil jeg ha, det er trygt å ha noe å lene seg på økonomisk. Men om jeg stresser med det? Niks. 

Nå skal jeg legge meg litt nedpå. Hadde litt lyst ut å feire sammen med de andre avgangselevene, men hodepinen har tatt overhånd. Da får det heller bli en rolig kveld på meg. Fikk en liten feiring sammen med mamma på Egon, det var fint :-) Tusen takk til den fineste klassen min, som gjorde dette året så bra for meg. Dette var det jeg trengte når jeg tok valget om å bytte skole etter andre klasse. Skole er ikke noe jeg har gledet meg over - men denne klassen er så god, og vi har hatt mange fine stunder sammen. Dette er en sånn klasse jeg gleder meg til å ha reunion med♥ 

Ha en fortsatt fin kveld, dere! 

Mine tips - som hundeeier

 • 21.06.2017, 11:00

Hei, dere!

Jeg fikk en kommentar her om dagen om jeg ikke kunne fortelle litt om hvordan det er å ha hund, og prosessen hvor man skal finne en valp. Det er mye arbeid med en hund, men gleden av å ha en hund i hus gjør det så verdt det! Jeg synes det var ekstra spesielt å få oppdra en valp fra den var 8 uker gammel. Hund har jeg vokst opp med, og har hatt både Labrador og Cavalier King Charles Spaniel. Man får den hunden man gir seg selv det første året. Det første året har alt å si. Det er da du lærer hunden alt den skal lære seg. Jeg vil komme med noen små råd for hva man må tenke på før man skaffer seg en hund. Også vil jeg fortelle litt om prosessen da vi skulle få Luna, og hvordan og hvorfor vi bestemte oss for akkurat den rasen. Noen råd til dere som ønsker dere en hund: 
♥ Vær to om det: Det er lettere å oppdra en valp sammen med noen. 

♥ Velg seriøse oppdrettere: For oss var det viktig å finne noen vi visste var seriøse. Det at valpen kommer fra sikre gener er viktig. Dette har mye med sykdom å gjøre, og hvis du ikke vet hvilke gener valpen din kommer i fra, vet du aldri hvilke sykdommer den etterhvert kan få. Dessuten avler ikke seriøse oppdrettere på syke hunder. 

♥ Du må være villig til å gå ut i all slags vær: Vi bor i Norge, og været her er helt uforutsigbart. Likevel må hunden på do. Den trenger etterhvert lengre turer, så ønsker du deg en valp, må du være innstilt på å legge inn en god og lang tur i hverdagen etterhvert, uavhengig om det er en kald vinterkveld eller en herlig sommerdag. En valp trenger ikke lange turer det første året. Men etterhvert kan de ønske og trenge å gå opp til 4 km lange turer. 

♥ Velg rasen som passer deg: Er du et friluftsmenneske kan en større hund passe deg. Men er du mer ute etter en kosehund, er nok en litt mindre hund noe for deg. Både Erling og jeg er glad i å gå tur, og gleder oss veldig til Luna er stor nok til å gå lengre turer. Men vi er ikke så ekstremt til friluftsentusiaster at vi velger en border collie, for å ta et eksempel, som vår første hund. 

♥ Tidspunkt: Når du får deg valp er det viktig at du har god tid til den. Vi skulle egentlig vente til sommerferien, men så dukket Luna opp, og vi kunne ikke vente. Da valgte vi påskeferien. Da fikk vi den uka fri fra jobb og skole hvor vi kunne bli kjent med henne, og gjøre henne vant med å være i bur. Dette var viktig, siden hun måtte ligge en del i bur mens vi var på skole og jobb. 

♥ Forsikring: Man må huske at en hund burde ha forsikring. Du vet aldri om det skjer en ulykke, eller om hunden din er født med en feil. Det kan bli kjipt å måtte betale tusenvis av kroner på grunn av det. Du kan også få forsikring, der du får igjen en viss sum dersom du mister hunden din. Hvilken forsikring som er best for deg, må du finne ut. Dette gjør du rett og slett ved å ringe litt rundt. Kanskje har du en god avtale med et forsikringsselskap gjennom jobben? Litt om Luna, og hvorfor vi valgte henne:
Som sagt så framskyndet vi det litt med å få oss hund. Vi begynte allerede i januar-februar å se på hunder, mest som ønsketenkning. Etter at vi måtte avlive vår kjære familiehund, Sunny, kjente vi veldig på et savn. Helt siden dette har vi vært bestemt på at vi ville ha en hund sammen etterhvert. Vi begynte letingen, og da naturligvis på Finn. Vi var i kontakt med flere folk som solgte supersøte valper, men det var mye blandingshunder, og i tillegg var det flere som ikke virket som seriøse oppdrettere. Rasen Shih-Tzu var vi veldig interessert i, da venninna til mamma har ei herlig lita tuppe av denne rasen. Jeg er veldig opptatt av å ha en tydelig personlighet i hunder, ellers gir de meg ingenting. Derfor følte vi at denne rasen var den rette for oss. Etterhvert slang mamma og Steinar seg på tanken med å skaffe seg hund. Det var de som hadde Sunny hjemme hos seg, og det ble så tomt i hjemmet etterhvert. De fikk anbefaling av noen, om at det var noen  som drev med oppdrett av Shih-Tzu, bare 20 minutter unna oss. De hadde allerede holdt av en valp, altså Linus, mens vi fortsatt ikke var sikker på om vi skulle vente til sommeren eller om vi skulle kjøre på. Ikke hadde vi funnet noen oppdrettere enda, heller. I starten av mars fant vi endelig ut at den oppdretteren mamma skulle kjøpe av, hadde èn ledig tispe igjen. Vi bestemte oss ikke på flekken (eller, jeg gjorde det, men heldigvis har Erling is i magen i sånne situasjoner), men det tok ikke lange stunden før det var bestemt at vi ville ha Luna. Det var vel nok med ett bilde fra oppdretter, så var iallfall jeg solgt!♥

Det positive med at de bodde så nært var at vi fikk komme å se når de hadde blitt 5 uker gamle. Og da fikk vi også sett at navnet vi hadde valgt, passet henne, og at hun var den typen hund vi var ute etter. For å gjøre det klart da: Vi var ute etter en hund som var rolig, villig til kos, lett å oppdra og ikke minst, som nevnt over, at den hadde sterk personlighet. Dette med personlighet henger vel igjen etter Sunny. Det var så lett å lese den hunden, og når man først er vant med noe, er det vanskelig å gå vekk fra det. Vi fikk besøke Luna flere ganger før hun ble klar for å reise til sitt nye hjem. Da april og den etterlengta påskeferien kom hentet vi Luna hjem. Om jeg skal være ærlig husker jeg faktisk ikke de første minuttene etter vi kom hjem. Jeg husker hele bilturen hjem, men ikke de minuttene vi satt ned Luna på gulvet så hun kunne bli kjent. Uansett, det gikk veldig bra å skille henne fra mor, noe som gjorde prosessen mye lettere. Mange valper kan slite en del med dette - men korga med lukten fra moren kunne vi ta vekk allerede andre dagen her hjemme. Vi ventet uansett en uke, sånn at hun ikke skulle få panikk dersom den ikke var der. Om natta hadde vi henne i bur nedenfor senga. Før vi la Luna inn i buret, lot vi henne bli søvnig oppi senga sammen med oss. Dette hadde mye med tryggheten hun skulle få på oss. Mange bruker å la hunden sove i senga den første natta, men det turte vi ikke. Ble hun urolig, la vi bare en hånd inn i buret. For hun trengte bare å vite at vi fortsatt var der. Hele den første uka gikk ut på å bli kjent, tilvenning av bur, enkle øvelser som "sitt" og å lære henne det nye navnet. 

Hvordan man skal oppdra en valp, finnes det ingen fasit på. Det kommer helt an på hvordan du ønsker at din hund skal bli. Jeg forteller bare hvordan vi oppdrar vår valp, og hvordan vi ønsker å ha vår hund. Så langt er vi veldig fornøyd med Luna, og måten vi har oppdratt henne på. Hun er snart fem måneder, og vi har enda mye å lære henne. Hun har ikke vært alene hjemme en hel arbeidsdag enda, men dette mener vi er for tidlig. Til nå har hun vært alene i cirka tre timer av gangen, og dette er god trening for henne. 

Jeg trodde aldri at jeg skulle bli så glad i Luna som det jeg har blitt. Naturligvis blir man glad i kjæledyret sitt, men når det bare er Erling, meg og Luna, blir det noe helt annet enn hvis vi skulle hatt barn, for eksempel. Vi er veldig opptatt av å uansett oppdra henne som en hund, heldigvis! Vi setter henne tydelig nederst på rangstigen. Men hvordan vi føler for henne er noe helt annet! Hun er som min lille baby, og jeg savner henne så fort jeg er borte fra henne. Litt glad er jeg for det, siden det viser at jeg faktisk ønsker å ha hund, og ikke er lei av det. 

Utenom dette må dere huske at en hund skal ha utstyr som bur til hverdag og transport, leker, mat- og vann-skåler, børste, såpe, mat, bæsjeposer og godbiter til treningen som valp. Dette med godbiter er utrolig viktig. Men dersom valpen din har en leke den elsker er det mulig å bruke den også. Vi brukte godbiter. Den første måneden kan du godt overdrive med å gi godbit og skryt. Gjør valpen fra seg ute skal den ha belønning, kommer den når du ber den om det skal den også ha belønning. Med andre ord så skal valpen ha belønning hver gang den gjør en minste ting riktig. Dette er veldig viktig for å få den til å forstå at det var riktig. 

Spør gjerne om det er noe dere føler mangler, jeg måtte avslutte innlegget før det ble for langt, hehe! Har du hund og kanskje noen tips å komme med? 

Stingkonsert

 • 21.06.2017, 01:36God kveld, dere! Eller er det natt nå? Samme det. Vi trosset regnværet og koste oss gløgg ihjel på konsert! Sting var utrolig dyktig, og jeg som ikke har hørt om han før (flaut?) ble iallfall mektig imponert! Han lagde god stemning, men sunnmøringer er ikke så vanskelig å underholde ;-) Det var også en ekstrem folkemengde, og jeg har en del ting som irriterer meg noe innmari etter sånne arrangement.

Det første er: At ikke de bak baren spør meg om legitimasjon når jeg kjøper alkohol? Jeg er 19 år, men føler jeg ser ut som en 16 åring som kniser hver gang hun skal kjøpe alkoholholdig drikke. Når jeg i tillegg klarer å prompe ut en kommentar "nei, ej e for ung til å like dinna typen alkohol", foran dem. He he, da tenker jeg bare at de burde ha bedre sikkerhet :-) Den andre og siste tingen jeg skal kommentere her, er køkultur og høflighet på konserter og festivaler. Er du 2 meter høy, ikke still deg rett foran meg? Vær da en gentleman og still deg bak meg. Du trenger heller ikke hoppe med ølglasset ditt i hånden. Er ikke interessert i en øldusj. Siste: Er det fullt, så er det faktisk fullt. Ikke prøv å snik deg inn fremst når konserten allerede har startet. Just don´t. Kveldens utblåsninger ;-)

Takker Momentium for at de klarer å booke disse store artistene år etter år!! En sånn opplevelse i hverdagen gjør godt for musikkhjertet.

Har du sett Sting live?

Spisestua

 • 20.06.2017, 15:47

Hei dere! Idag fikk jeg endelig levert de hersens pensumbøkene på skolen, og jeg er, sånn helt på ordentlig, ferdig med videregående skole! Der møtte jeg også bestevenninnen min, Amanda, som nettopp var ferdig med sin siste eksamen. Vi bestemte oss for å feire litt  -  det har vi tross alt fortjent, og tok turen til Spisestua for å spise lunch (kremt, frokost...). Det var så utrolig godt å få catcha opp igjen etter en alt for lang eksamenstid for oss begge. Jeg må forresten bare si at jeg blir helt sjokkert over hvor mange folk som befinner seg på Moa om dagen. Man skulle nesten tro det var juletider igjen! Og stappfullt kjøpesenter betyr jo også stappfulle parkeringshus. Som om jeg ikke blir svett nok av et tomt parkeringshus, liksom. Grøss! Parkering er virkelig det verste jeg gjør. I kveld skal søsteren og jeg på Sting-konsert her i Ålesund. Sandra fikk ordnet billetter i siste liten til en billig penge, så da trosser vi dritværet og høljregnet som herjer som bare rakkern ute og får oppleve ham også live. Litt spontanitet i hverdagen er viktig! Jeg skal helt ærlig innrømme at jeg aldri har hørt om fyren før, men konsert er jo alltid gøy uansett! Jeg lover en oppdatering på det enten i kveld eller i morgen! Men nå må jeg nesten hive meg rundt skal jeg ha sjans å rekke alt jeg skal før konserter starter! Vi snakkes! :-)Hva gjør dere i dag?

New in - from Shein

 • 20.06.2017, 11:43

Hei, og god formiddag! Fikk ordnet bilder av innkjøpet allerede i går kveld :-) Er så fornøyd med alle kjøpene, men om dere skal handle topper, kjøp de i iallfall en størrelse større. Jeg bruker som regel Small - noen ganger Medium, men i den skjorta jeg har her er i L. Har også hørt at det er flere som kjøper overdeler i større størrelser. Akkurat nå har de veldig mye salg, og jeg anbefaler virkelig å sjekke det ut! Utrolig mye fint til en billig penge. Jeg betalte for eksempel bare 81kr for den skjorta! 


Dette sommerskjørtet finner du HER. Likte dette kjempegodt, og det satt veldig bra på. Gleder meg til å bruke dette mye i sommer!
Er så glad i skjorter som disse. Liker veldig godt de som er stripet blå også, men de har jeg allerede to av! Denne finner du HER!


Disse to synes jeg passet så godt i lag! Jeg har sikla etter denne buksa lenge, så det var godt at den endelig var på salg! Toppen finner du HER og buksa HER!

Hva synes du? 

Denim shorts for the summer

 • 19.06.2017, 17:55Nye klær i posten! Det er glede :-) Er ikke så ofte jeg har råd til å kjøpe meg klær, men til sommeren unner jeg meg alltid noen plagg. Kjøper som regel på salg, men finner mye fint der også. Denne gangen klikket jeg hjem denne shortsen fra Shein. Likte den kjempegodt, og den satt veldig fint på. Har alltid synes at denim shortser er stress. Føler jeg må dra ned mellom beina hele tiden, men denne satt som et skudd :-) Det er første gang jeg bestiller klær fra Shein, og jeg ble positivt overrasket! Prisene er gode, leveringen er rask og klærne virker som å være i god kvalitet. Resten av klærne får dere se i løpet av uken. Må bare få tatt noen skikkelige bilder først, så da blir det en tur til søster'n!

Dagen i dag har vært fin. Sov lenge, tok meg en lang dusj og dro til Sandra. Der var også mamma, den andre søsteren min, Anne-Sofie, kusina mi og hennes kjæreste. Som vanlig spilte vi brettspill, Ticket to Ride må dere bare prøve! Utrolig morsomt spill, som hele min familie liker godt :-) Mamma ordnet også i stand med en blindtest av sjokolade. Og overraskende nok likte jeg bedre Nidar sin melkesjokolade, enn Freia sin. Har alltid likt Freia best, men så er sannheten den at jeg aldri kjøper Nidar. 

Resten av kvelden skal vel gå som alle andre kvelder. Jobbe litt med bloggen og underholde meg selv med YouTube videoer. Kanskje jeg ser litt serie også. I morgen skal jeg på skolen en tur for å levere inn bøkene mine. Det gjør jeg med glede! Onsdag er det endelig klart for vitnemålsutdelingen, så den ser jeg frem til. Kanskje det går opp for meg at jeg er ferdig da. 

Hva har dere gjort i dag?

What´s in my bag

 • 18.06.2017, 22:37

 

Hva jeg har i veska kommer helt an på hva jeg skal. Om jeg skal på skolen eller bare på kjøpesenteret eller til en venninne. Skal jeg på skolen for eksempel har jeg også med meg MacBooken og lader. Kamera er så klart også med! De tingene jeg alltid har med, uansett hva jeg skal, vil jeg vise dere her. 
 

   
   Cellphone.. calendar.. hairbrush.. glasses.. wallet.. keys.. earplugs.. perfume.. charger.. makeup.. pick up bags.. lip balm.. hand cream.. De viktigste tingene jeg har med i veska er først og fremst min personlige almanakk. Her skriver jeg ned alt fra hvilke vakter jeg har, prøver og innleveringer og holder styr på hva jeg skal om dagene. Forhåpentligvis blir den fylt med flere spennende ting i løpet av året som kommer. Også har jeg naturligvis mobilen min med meg over alt, lommeboken min, nøkler (erfaring fra i går at de alltid skal være med), hårbørste og lypsyl. De to sistnevnte er også helt nødvendig da jeg får så lett bustete hår og tørre lepper. Brillene mine (burde jeg) ha på meg hele tiden. Men føler meg ikke helt vel i de enda, så foreløpig bruker jeg de når jeg kjører bil, leser eller skal se på TV fra lang avstand. Etter at Luna kom til oss har også bæsjeposer blitt helt nødvendig. I og med Luna er med meg stort sett over alt, så vet jeg aldri når hun må nr. 2 og da blir det et must for meg å ha i veska ;-)      

Hva har du i veska? 

Takeaway

 • 18.06.2017, 20:27

Hei! Har dere hatt en fin søndag? Det har jeg, om man kan kalle det, det :-) Jeg har vært på jobb, som dere sikkert vet. Og etter litt for mye kos i går kveld, og følelsen av å ikke klare å legge Luna i buret, så ble det en litt senere kveld enn planlagt. Noe som naturligvis betyr at jeg var ekstremt trøtt når jeg kom hjem i to tiden. Erling var også kommet hjem da jeg kom, så det var veldig godt å se han igjen, selv om det bare er et par dager siden sist. Så da gjorde vi det vi er best til - nemlig sove. Så da fikk alle tre noen timer på øyet, før vi kom frem til at middag ikke er et tema å lage selv i kveld. Da blir det takeaway!! Jeg bestilte sushi og Erling en burger, så da koser vi oss :-) 

Så for å oppsummere har denne dagen gått som alle andre dager i livet mitt: Jobb, sove, spise, sove. Har funnet ut at soving er det beste jeg kan. Jeg sover gjerne store deler av dagen, for å så legge meg til vanlig tid og sovne ganske med en gang. Det er vel bare en periode nå, mens jeg henter meg inn igjen etter 13 år skolegang, hehe. 

På bildefronten går det svært dårlig, som dere sikkert har funnet ut. Jeg driver og tester ut et nytt kamera, men jeg tror ikke jeg vil komme til å kjøpe det. Jeg tar bedre bilder med speilrefleksen som jeg allerede har. Ønsker meg så et mindre kamera, noe som blir lettere å ta med over alt. Så kom gjerne med tips til et lite, bra kamera som fungerer bra for bloggere! Hva har dere gjort denne søndagen? 

Arbeidshelg og nøkkel-tull

 • 17.06.2017, 23:06

Hei, kvelden! 

Beklager sene oppdateringer de siste dagene! Har arbeidshelg, og i dag var det seinvakt, og dermed blir det også et sent innlegg. Etter mye om og men sitter jeg endelig godt plassert i sofaen hjemme i leiligheten. Nøkler er noe herk, iallfall når man er to om det ;-) Har heldigvis en reddende huseier med en ekstra nøkkel til leiligheten - ellers hadde jeg risikert og blitt låst ute til i morgen kveld, i verste fall. Forhåpentligvis kommer Erling hjem allerede i natt♥ I skrivende stund sitter jeg som en liten unge og gleder meg til Luna kommer hjem! Hun har nemlig vært hos mamma siden i går, med tanke på at både jeg og Erling jobber. Første gangen hun ikke er med en av oss over natta, og det er nok verst for mammaen ;-) Blir uansett godt med litt Luna-kos! Erling er på prøvetur med en båt, så da er det vanskelig å si hvor lenge han blir borte denne helga. Derfor blir det litt godt å få hjem Luna - er så tomt uten henne. Ble jo rett trist å komme hjem, til ingenting. Jeg er ikke vant med å være hjemme alene, så derfor blir jeg litt ekstra ensom. Alenetid er gull verdt, men etter en lang dag på jobb, vil jeg aller helst legge meg i armkroken til Erling med Luna sammen med oss :-) 

Dagen i dag har sust av gårde. Jeg sov over hos søsteren min, Sandra, i natt. Startet dagen med tantegullet, etterfulgt av en liten tur innom kjøpesenteret. Jobben var jeg på til halv fire, og da var det jammen godt å få lagt beina litt høgt før det er klart for ny vakt i morgen tidlig klokken åtte. Synes det egentlig er helt greit med arbeidshelg, så lenge det ikke kommer i veien for noe annet. Alltid godt å vite at man tjener inn litt penger til sommerferien :-) Processed with VSCO with c1 preset
Er dere i Ålesund, må dere dra på Bæra, Moa! Verdens beste smoothie!!

Jeg får snart både en bikini og noen klær i posten, som jeg gleder meg til å vise dere, så håper dere er interessert i et innkjøpsinnlegg! Nå skal jeg nyyte kosen med Luna før vi begge hopper i køya, spørs om det blir samme køya - kommer an på hvor svak jeg er for det lille nurket ;-) Ha en fortsatt fin kveld, og en god natt når den tid kommer for dere i andre enden av skjermen!

Hva har dere gjort i dag? 

Lenge leve egoismen

 • 16.06.2017, 21:48

Idag tenkte jeg å ta opp et tema jeg kjenner har provosert meg kraftig den siste tiden. Stadig dukker det opp nye tilfeller hvor barn er smittet av meslingviruset, og jeg kjenner det knyter seg i meg hver gang. For litt siden kom jeg over en artikkel hvor en fortvilet mor ble intervjuet. Hennes femten dager gamle sønn hadde blitt utsatt for meslingviruset, og det var fare for smitte. Som hun så fint sa; "jeg er så helvettes sint". Jeg kunne ikke sagt det bedre selv. For jeg blir rett og slett forbannet når jeg tenker på de foreldrene som våger å ta et så egoistisk og lite solidarisk valg  -  både for seg selv, barna og ikke minst samfunnet. Jeg mener, hvem i all verden velger, med vilje og viten, å risikere sine egne barns liv på denne måten? Det aller kjæreste man har! Eller enda verre; andre barns liv? Jeg blir så sint! 

Jeg håper at du som ikke har vaksinert barna dine leser dette. Jeg har ingen tro på at mitt innlegg skal endre ditt syn på vaksiner, men jeg håper du kjenner godt på følelsen nå. For jeg er direkte sint på deg. Jeg er sjokkert, satt ut og mister faktisk all respekt for deg. For det du gjør er å risikere flere barns liv. Tantebarnet mitt, for å ta et eksempel, kunne ikke ta meslingvaksinen før han var godt over 2 år på grunn av sykdom. Mer enn et halvt år senere enn normalt. For det er faktisk det du gjør. Du risikerer hans liv, du risikerer den nyfødte nabojentas liv, og du risikerer livet til den hjertesyke lille gutten dere møtte og hilste på på kjøpesenteret. Hvordan hadde du følt det om dine egoistiske og elendige valg skulle tatt livet av mitt tantebarn, som ærlig talt betyr hele verden for alle rundt ham? Hvordan hadde du følt det om nabojenta fikk varig hjerneskade på grunn av arrogansen og bedreviterholdningen din? Det er ikke så mye som gjør meg provosert, sint og oppgitt, men bare tanken på dette gjør meg, som den stakkars moren i artikkelen sa, helvettes sint! 


Bildet er lånt fra google

Hvem er du, som tror at du vet bedre enn høyt utdannede mennesker som sitter på folkehelseinstituttet, etter å ha lest noen artikler med sprøyt på internett? Hver eneste dag sitter en gjeng med flotte og kunnskapsrike mennesker og følger med, holder seg oppdatert og passer på at vaksinene skal være så gode, effektive og trygge som overhodet mulig for våre små. Tror du de gjør dette for penger? For å dra mer penger inn i statskassen? Er du virkelig så naiv? Heldigvis, for både dine og alle andre barn, er en såpass høy prosentandel av foreldre fornuftige nok til å ta vaksinasjon som en selvfølge. Dette gjør at barna dine mest trolig er trygge. Jeg sier ikke heldigvis for din del, jeg sier heldigvis med tanke på de stakkars, uskyldige barna dine som ikke har noe de skulle sagt. Konsekvensene dette kan få, det tør jeg ikke tenke på engang! Jeg leser flere steder at barnevernet burde bli kontaktet med det samme et foreldrepar nekter å vaksinere. Så langt skal jeg ikke dra den, men spør du meg burde dette uten tvil vært obligatorisk, og langt ifra valgfritt. 

Jeg tror ikke det finnes en eneste mor eller far der ute som liker å sprøyte stoffer inn i barna sine eller som hopper av glede når bivirkningene kicker inn, og barna blir syke. Men det er et nødvendig onde. Alternativet er hundre ganger verre! Jeg velger å stole på det norske helsevesenet, og jeg vet at de aldri hadde fylt vaksinen med farlige og skadelige stoffer. Jeg vet i alle fall at jeg, når den tid kommer, blir å vaksinere mitt barn, både for vår del, barnets del og for alle andre barns del. For jeg skal ikke ha på meg at mine valg har tatt livet av et annet! 

Hva mener du? 

1, 2, 3.. FERDIG!!

 • 15.06.2017, 15:00

Hei, og for en NYDELIG torsdag! 

Dette er nok det siste innlegget hvor skole blir et tema - helt til jeg skal begynne å studere, men det er jo over et år til, så vi kan legge skolen på hylla for en stund nå :-) De to siste dagene har nok vært en av de verste, skolemessig. Jeg er ikke så gira på å snakke så utrolig mye om eksamen, annet enn at jeg trengte dagen i går til å samle meg litt. Ellers hadde det nok kommet et innlegg om hvor sliten jeg er, og jeg vil ikke bruke bloggen til å klage!

Jeg sto opp 05:30 i går, så jeg fikk vel 4 timer søvn før den store dagen. Det var ikke det lureste jeg har gjort. Dere skjønner sikkert da, at store deler gikk til å sove og spise. Spise hadde jeg ikke klart, dere vet den ekle nervøsmagen.. Æsj. Så etter flere timer søvn på sofaen, krøp jeg opp i senga klokken 23, og her ligger jeg, snart klokken 15 en ettermiddag, og bare slapper helt av. Erling har tatt med seg Luna på jobb, da får jeg denne dagen til å komme meg litt. Planen i dag var å sove lenge (check), lese litt (check), og rydde og vaske leiligheten - men da må jeg snart komme meg opp ;-) Om det er av interesse poster jeg gjerne et innlegg om leiligheten vår! Videregående for meg var bare et slit, dager jeg måtte jobbe for å komme meg gjennom. Derfor føles det helt surrealistisk at det er over. Det går nok opp for meg i løpet av dagen, mens jeg danser meg gjennom vaskingen ;-) Nå skal jeg ikke la han som driver kantgressklippingen utenfor, plage meg mer, så da skal jeg også stå opp og gjøre noe fornuftig! Vi snakkes♥

Er dere ferdig med videregående? Hvordan føltes det den dagen dere var ferdig?

Latest Instagram´s

 • 13.06.2017, 13:04

//Forhåndspublisert innlegg

Hei, dere!

Mye av det jeg legger ut på bloggen blir også lagt ut på Instagram. Men jeg er veldig glad i å ta bilder med mobilen, da blir det litt flere hverdagslige øyeblikk. På Instagram oppdaterer jeg som regel daglig, og jeg er over gjennomsnittet opptatt av å ha en fin feed. Så opptatt at jeg har en egen bruker for å teste ut hva som passer inn og ikke, haha. Men her kommer de siste Instagram-postene, og hvis det er av interesse kan jeg legge ut dette flere ganger :-) Følg meg gjerne: @ingridkaggerud, så sjekker jeg ut din konto også. 
Legg igjen brukernavnet ditt på Instagram, så lover jeg og sjekke den ut :-)

Ønsker for friåret

 • 12.06.2017, 17:49

Det er ingen hemmelighet at jeg ser veldig fram til året som venter meg. Et år hvor skole ikke er et tema, hvor jeg ikke alltid må prestere som om at det gjelder hele fremtiden min og hvor jeg slipper å sette på et falskt smil noen dager for å ikke dra andre ned sammen med meg. Jeg vil ikke trenge å lære ting jeg vet jeg ikke vil få bruk for videre, og jeg vil heller ikke komme til å måtte ha prøver og innleveringer som tester meg og mine kunnskaper i alle slags mulige tema. Hvorfor skal et menneske bli vurdert etter hva man kan, sånn egentlig? Er det ikke bedre om folk lærer seg det man faktisk trenger, og ikke minst ønsker, og skaffer seg en utdanning deretter? For meg kommer skolegangen alltid til å være en tid hvor jeg ønsket jeg gjorde noe jeg faktisk følte var rett. 

Men til poenget med dette innlegget: Jeg vil skrive en liten liste over ting jeg ser frem til å gjøre i friåret mitt. Det er ikke bare å oppleve arbeidslivet jeg gleder meg til, men også helt hverdagslige ting som å lese en bok. 

Processed with VSCO with c1 preset

♥ Oppleve arbeidslivet: Jeg gleder meg til å dra på jobb, gjøre nytte for meg, hjelpe beboerne og deretter komme hjem og kjenne på følelsen av at jeg ikke har noe mer jeg må gjøre. Jeg kan med god samvittighet rydde leiligheten, sette meg ned i sofaen og slappe av.

♥ Lese en bok: Jeg kjøpte en bok i vinter, som jeg enda ikke har fått startet på. Når skulle jeg liksom fått gjort det? Det har gått i skolebøker de siste årene, og dermed har jeg ikke kapasitet til å legge inn enda mer som ikke hører sammen med det jeg faktisk må lære. Jeg skal sette meg godt til rette i senga eller sofaen og lese litt morgen og kveld - med god samvittighet. Kom gjerne med tips til gode bøker :-)

♥ Treningsglede: Oppleve treningsgleden igjen. Jeg var i en veldig god periode når det var ferie fra skolen, men så fort skole var et tema igjen var jeg tilbake til å være trøtt og sliten. Dette friåret er et år hvor jeg skal trene, og bli fornøyd med tilværelsen. Innenfor trening ser jeg også på et godt kosthold som noe viktig. Dette har jeg heldigvis allerede startet på. Trening vil komme til å være en god måte å starte dagen på :-)

♥ Tjene penger: Jeg har vært heldig når det kommer til økonomi, i forhold til andre på min alder. Jeg har hatt råd til å flytte ut, kjøpe hund og faktisk ha muligheten til å fortsatt være med på sosiale ting. Jeg har vært heldig på jobbfronten, men det har også mye med at jeg kom meg i arbeid allerede i 16 årsalderen. I tillegg hadde jeg sommerjobb på arbeidsplassen til pappa når jeg var mye yngre. Sånt lærer man av, og det er viktig å lære å tjene penger. Men, jeg vet at jeg vil komme til å tjene langt mer det kommende året, enn det jeg har gjort i tiden som elev. Jeg ser frem til å få litt ekstra på sparing, og samtidig kunne unne meg noe fint av og til. 

♥ Sove lenge: Ingen hemmelighet at jeg elsker å sove. Jeg jobber turnus, noe som vil si at jeg kan ha både tidligvakter, og sene vakter. De dagene jeg jobber sent kan jeg naturligvis unne meg noen ekstra timer på øyet. Men for å få inn gode treningsvaner kommer også det å stå opp litt tidligere enn ønsket. Men samtidig vil jeg komme til å få et bedre søvnmønster, og dermed legge meg tidligere. 

♥ Gode rutiner: Denne sier vel seg selv? Jeg gleder meg til å fylle dagene mine med ting jeg ønsker å gjøre. Skape gode rutiner som jeg er fornøyd med. Sove, trening, god frokost, jobb og husarbeid. Og samtidig kunne ha god tid til både venner og familie. 

Har dere et friår i møte? Hva er deres plan for det kommende året?

Vil forresten minne om rabattkoden jeg har fått i samarbeid med Elsa & Rose. Den gir dere 15% rabatt på flere av deres bikinier. Tilbudet varer frem til 22. juni. Bruk rabattkoden INGRIDKAGGERUD15 og få 15 % avslag på en bikini :-) 
 

Here we go again

 • 12.06.2017, 15:15

Dere kan jo prøve å tippe tre ganger hva som har skjedd siden sist? Jeg ante fred og ingen fare da jeg dro på skolen for å ha en såkalt "vippeprøve" like før klokken 10. Etter prøven er mobilen min full av meldinger "GZ med å komme opp da!!", "ååh endelig kom du opp! Fornøyd??", ja dere skjønner. Glad for å endelig komme opp? Helt klart. Fornøyd? Helt klart ikke. Norsk var det aller siste faget jeg ønsket å komme opp i muntlig, og likevel: her sitter jeg. Det blir to døgn med min berømte eksamensdepresjon, redbull og sippemat. Det første jeg gjorde var å dra på butikken for å handle inn litt godt å spise når jeg skal lese. Realiteten er den at jeg slukte de to berlinerbollene så fort jeg kom hjem, la meg i senga, sov i to timer, og nå sitter jeg her og stiller meg selv spørsmålet om hvordan i alle dager skjærer man en mango!? Jeg burde kanskje spørre meg selv hva norrøn mytologi er og hvem Petter Dass er, men dit har jeg ikke kommet enda. 

I morgen er det på skolen igjen klokken 10 for å få vite tema. Så selv om det ble en ufrivillig pause i går, blir det helt klart en til de neste to dagene. Så da snakkes vi så fort jeg har kommet meg ut av eksamen, og ikke minst: er ferdig med videregående, norsk og alt annet uinteressant, for alltid :-)

Har dere eksamen? 

Svar på spørsmål

 • 10.06.2017, 14:42

Her er svarene på spørsmålene dere lurte på. Håper dere føler at dere blir bedre kjent med meg :-)

Har du noen planer på studier?
Ja, jeg tenker å gå sykepleien - og videreutdanne meg til intensiv, operasjon eller barne-sykepleier. Elsker å jobbe i omsorgstjenesten, og dermed føler jeg at dette er det rette for meg. 

Hvor ser du deg selv om 5 år?
Om 5 år er jeg 24 år, og da er jeg nok i slutten av utdanningen min som sykepleier. Kanskje det har kommet et barn eller vi har funnet drømmeleiligheten? 

Hvor ser du deg selv om 10 år? 
Om 10 år er jeg 29 år gammel, og da har jeg forhåpentlig et hus sammen med Erling, som jeg har giftet meg med. Jeg er ferdig utdannet intensiv-, barn- eller operasjonssykepleier, og vi har iallfall ett barn sammen :-) Jeg gleder meg sånn til fremtiden, er klar for hva som enn måtte skje!

Processed with VSCO with a5 preset

Hva gleder du deg mest til dette året?
Uten tvil å oppleve jobblivet. Få kjenne litt på friheten man får når skole ikke er et tema en gang. Jeg gleder meg også veldig til en eventuell sydentur til høsten sammen med Erling. Også gleder jeg meg til å få se hvordan Luna utvikler seg videre det første året
hennes :-)

Hvilke nettsider besøker du daglig?
Med nettsider regner ikke med Facebook og Blogsoft osv? Jeg leser mange blogger, så titter innom dem flere ganger om dagen. Stikker ofte nesa innom VG eller TV2 nyhetene for å se hva som skjer i verden. Men utenom det så er det ikke noe spesielt. 

Hva er drømmejobben din?
Nå er planen å bli sykepleier, og videreutdanne meg derfra. Men hadde jeg hatt karakterene til det skulle jeg mer enn gjerne blitt lege eller kirurg. En spennende hverdag er det jeg er ute etter. Er ikke en person som vil ha en jobb hvor det er samme prosedyren hver eneste dag, da blir det for lange dager. Utenom det, må jeg også legge til drømmen om å leve som artist. Det hadde ikke vært feil, og er et liv jeg gjerne skulle hatt. Tenk å få leve av noe man elsker å gjøre?

Hvordan har du det akkurat nå?
Akkurat nå så har jeg det helt greit. Det er lange dager og mye stress. Blir trøtt og sliten av det - noe som gjør at jeg ofte ender i senga når første mulighet viser seg. 

Processed with VSCO with f2 preset

Hvor høy er du?
Hm, godt spørsmål. I følge passet mitt er jeg 167 cm. 

Hva er dine positive og negative sider?
Synes disse spørsmålene er så vanskelig, men jeg kan si en positiv og en negativ ting da. Det positive må være at jeg bryr meg veldig om andre. Om en person sitter og gråter er jeg den som går bort for å spørre om alt er bra - uavhengig om jeg kjenner vedkommende eller ikke. Det negative må være at jeg ikke takler stress i skolesammenhenger. Det er en veldig dårlig egenskap som jeg har. Om jeg er i en situasjon hvor jeg har fullt opp med prøver og innleveringer, blir jeg naturligvis stressa. Normale folk ville startet på det første som skulle være ferdig, mens jeg, nei, jeg bare legger meg rett ned og stirrer i taket - i håp om at det skal bli ferdig av seg selv. Samtidig graver jeg meg selv så utrolig mye ned, og går inn i en eller annen depresjon så fort jeg får en prøve. 

Kan du beskrive deg selv med 3 ord?
Kontrollfrik, snill og stresshøne. 

Hva er den diggeste maten du vet om?
SUSHI!!! Uten tvil. Craver sushi all day all night. Med andre ord så vil jeg aller helst spise sushi hele tiden :-)

Processed with VSCO with f2 preset

Hva tenker du om utroskap?
Jeg tenker bare: Har du så lite respekt for partneren din? For det første må det jo føles som et slag i magen for den andre parten. Ikke minst må man jo komme til å tenke på hva som er så galt med deg at partneren din føler for å gjøre deg så vondt. Det er en helt syk ting å gjøre, og er du utro mot kjæresten din mister du all respekt fra meg iallfall. 

Hvor henter du din største inspirasjon fra?
Til bloggen og Instagram henter jeg inspirasjon hos andre bloggere. På bloggfronten er Ida Wulff og Caroline Berg Eriksen en stor inspirasjon for meg. Jeg får også mye inspirasjon fra de jeg følger på Instagram! 

Hvilken linje går du og hvilke valgfag har du nå - og er du fornøyd?
Jeg går studiespesialiserende linje, og det er jeg veldig fornøyd med. Det er jo helt vanlig skole, men jeg har prøvd både musikklinje og internasjonal linje. Det var veldig tungt. Musikkfagene erstattet ingen fellesfag - dermed hadde du de i TILLEGG til de andre obligatoriske fagene. Når jeg gikk internasjonal var jeg mye ute å reiste, og de fagene vi hadde sammen med ikke-internasjonallinje-elever - fortsatte frem i pensum. Noe som resulterte i at vi fikk en del å ta igjen. Når det kommer til valgfagene jeg har i år, så har jeg Samfunnsfaglig engelsk, Politikk og Menneskerettigheter og Medie og Informasjonskunnskap. Det eneste faget jeg er fornøyd med er nok Medie. Engelsken og Politikk er veldig like, da begge omhandler politikk og samfunn. Om du interesserer deg for det, så ja, velg disse fagene, men om ikke - da burde du nok finne noe annet. Jeg skulle egentlig ha Litteratur engelsk, men den klassen var full. Hadde heller ikke tenkt å fortsette på Sosiologi (som er valgfaget man har i andre klasse, men blir Politikk i tredje). Men sånn ble det ikke, og har da slitt meg gjennom disse fagene. 

Hvem ringer du til når du er sint/lei deg?
Da ringer jeg enten Erling eller mamma. Spørs hvilken situasjon det er snakk om. 

Processed with VSCO with f2 preset

Hvor lang tid bruker du om morgenen?
Lenger enn jeg tror! Jeg står gjerne opp en halvtime før jeg må dra, noe som resulterer i at jeg verken rekker frokost eller matpakke til skolen. Men begynner å bli flinkere og står opp iallfall en time før jeg skal dra. Da rekker jeg det jeg skal før skolen starter. 

Hvilken parfyme bruker du?
En som heter Prada Candy. Det er den seriøst beste parfymen jeg har hatt. Har brukt den i 4 år nå, og har enda ikke sett eller hørt (eller kjent) at noen andre rundt meg har den. Jeg gikk til parfymeriet og sa at jeg ville ha en parfyme som er god, men som ikke "alle andre" har. Da var det denne hun plukket fram til meg :-) 

Yesterdays movie night

 • 10.06.2017, 11:53

God lørdag, dere!

Det ble en sen kveld i går, men åh, som vi koste oss! Vi bestemte oss litt i farta for å dra på kino og se den nye Baywatch - og for en morsom film! Nå for tiden synes jeg det så sjelden kommer gode komedier, men denne, denne var god! Kinosalen var preget av latter stort sett hele tiden! Kjempegøy! Luna var på besøk hos svigers, og der virkelig storkoser hun seg. Der blir det alltid masse kos og lek - og så elsker hun jo all den oppmerksomheten hun får der! Det var en sliten frøken vi fikk hjem, for å si det sånn ;-) Dagen i dag vil nok gå til å lese til en media-prøve jeg skal ha på mandag for å sikre en god standpunktkarakter. Utenom det er det en rolig helg, og det klager jeg ikke på. Jeg har forresten startet på en ny serie ettersom vi er blitt ferdig med det som har kommet ut av Suits. Good Behavior, heter den - og den må dere bare se! Hele første sesong ligger på TV2 Sumo, og jeg regner med det kommer enda en sesong. Skal ikke si så mye om den, bare at dere burde se den. Litt treg i starten, men så kommer den seg. Serien er veldig satt sammen, og føles derfor som en veldig lang film, bare oppdelt i episoder. Noe som naturligvis gjør at man bare må se neste episode. Tenker forresten og poste svarene på spørsmålsrunden i løpet av dagen også, so stay tuned :-)

Hva gjør dere i helga? Ha en nydelig lørdag♥

Brekkie: Smoothie Bowl

 • 09.06.2017, 11:22

God morgen, dere! Dette er faktisk en ganske god morgen. I dag har jeg fri fra skolen siden alle timer gikk ut, og fra og med i dag går timeplanen i oppløsning, så dermed vil det bli lite skole frem til jeg kommer opp i muntlig. Det klager jeg ikke på :-) Uansett, i dag laget jeg meg en nydelig smoothie bowl til frokost - og vil gjerne dele ingrediensene med dere! Det er ikke noe hokkus-pokkus, da man bare tar det man har tilgjengelig, og naturligvis etter hvordan man liker smoothien sin. Jeg er veldig glad i kombinasjonen jordbær og banan, og lager derfor stort sett smoothie med disse smakene. I selve smoothien bruker jeg: frosne jordbær, banan, vaniljeyoghurt og eplejuice. Det er også helt innafor med appelsinjuice om man liker at det er en litt syrlig smak. Jeg mikser frukten først, og deretter tilsetter jeg yoghurt og juice. Juicen begrenser jeg alt etter hvor flytende jeg ønsker smoothien. Til slutt topper jeg med banan og havregryn, for å gjøre den litt mer mettende. Legg gjerne på litt ferske jordbær dersom du har det. NYT♥

Ha en fin dag og håper det smaker!

Yellow wall

 • 08.06.2017, 14:00             
                   trenchcoat fra NELLY     bukse fra DR.DENIM       t-skjorte fra WEEKDAY     klokke fra DANIEL WELLINGTON

Spørsmål?

 • 08.06.2017, 10:33

Hei, og god formiddag! Fikk et tips fra en leser om å ha en spørsmålsrunde. Dette kan gjøre dere enda litt bedre kjent med meg, så bare spør om det dere skulle lure på, så svarer jeg i løpet av uken :-) Dere kan spørre i kommentarfeltet, på melding gjennom Facebook-siden min eller bare på mail: ingrideliseblogg@gmail.com. Kom gjerne med flere ønsker om hva jeg skal skrive om på bloggen. Om dere vil ha litt mer fra meg, personlige innlegg, spørsmålsrunder, outfitposter, tips og triks eller bare om hverdagen. Dessverre vil ikke hverdagen min bli så spennende før jeg har sommerferie, siden disse dagene går i det samme. Så, hva lurer du på? :-)Spør i vei! 

Hell i uhell

 • 07.06.2017, 23:46

FOR EN DAG! Denne dagen tror jeg at jeg har nådd stress level 100. Jeg startet på skolen kvart over åtte, og kjørte til skolen som vanlig. Midt i vegen i 50 sona, uten noen forvarsel ligger det et åpent kumlokk, MED lokket liggende ved siden av. Midt i vegbanen!! Jeg klarte å vike unna selve lokket, men siden det hele kom så brått på, så var jeg uheldig å kjørte ned i kumlokket. Fikk en liten skade på bilen, som forøvrig ikke er min, men Erling sin. Det er ekstra kjipt når et uhell skjer med andres biler. Uansett, jeg ble så skipla at jeg ikke klarte å reagere og håndtere situasjonen med standard prosedyre, som er å ta bilde, skrive skademelding og ringe etter den det måtte ringes til. Men nei, jeg reagerte med å forlate stedet, fortelle det til mamma og pappa og Erling først flere timer senere på dagen. Jeg klarte vel ikke helt å se alvoret i det, og det at jeg kunne få det igjen på forsikring osv dersom det oppsto en skade. Heldigvis har vi Facebook!! I morgen får jeg et bilde av noen som tok det, fikk melding om at en mopedist var i ferd med å kjøre ned i kumlokket, men rakk å vike unna - og enda flere som opplevde å måtte brått svinge unna hinderet. Dette har heldigvis ordnet seg nå, politiet har det i loggen sin, og vi tar kontakt med forsikringsselskap og kommunen igjen i morgen. Så, hell i uhell - selv for en klønete Ingrid :-) Lærer heldigvis av uhellet, så om det skulle oppstå et lignende uhell igjen, vet jeg hva jeg skal gjøre, og IKKE gjøre. Bare godt det ikke oppsto noen skade hos verken meg, lille Luna i baksetet, eller noen andre. Med mopedisten kunne det gått virkelig ille. 

Ellers har jeg vært hjemme hos mamma i dag. Senere på kvelden dro jeg, mamma og søsteren min, Anne-Sofie, på bowling og spiste litt god mat der, bare kos :-) Har forøvrig ENDA ikke blitt trukket opp. Håpe, håpe på morgendagen - da får jeg hele helga på meg med tema!! Ha en fortsatt fin kveld (eller natt er det vel snart).

Hva har dere gjort i dag? 

Lange dager

 • 06.06.2017, 20:11Hei og god tirsdag! Var i ferd med å ønske dere en god mandag, men heldigvis ikke! Nå har jeg akkurat spist en bedre middag. Kylling fajitas er en stoor favoritt :-) Det har ikke skjedd så mye i dag, noe som også vil si at jeg enda ikke har blitt trukket opp til muntlig. Har så lyst å bli ferdig med det, og skulle helst blitt trukket forrige uke. Dessverre, har læreren vår gjort oss klar over at sjansen er meget stor for at mange av oss kommer opp i norsk. Eller, det er snakk om en eller kanskje to puljer, altså ca 15 stk - men med min flaks kommer jeg nok opp i norsk.

Planen i dag var å ta en joggetur, etterfulgt av litt styrke hjemme i stua - men dessverre tar hodepinen overhånd. Har hatt en del av det de siste dagene, og føler jeg tygger ibux som om det var drops. Klarer så klart å begrense det til bare èn om dagen, men når det eneste som hjelper er å sove er ibux den beste løsningen i skoletiden. I dag var jeg heldig og var ferdig kl 10, noe som både Luna og jeg satt pris på. Vi tok oss en god blund i ca fire timer når vi kom hjem ;-) 


Som alltid drømmer jeg bare om sommerferie i disse dager. Føler vi bare går å surrer på skolen, har helt unødvendig undervisning og lange dager. Så lenge tiden står så stille som den gjør disse ukene her, så har jeg forferdelig lite å blogge om. Gleder meg til i sommer da jeg har all verden med energi til å finne på mye gøy. Forhåpentligvis kommer jeg også inn i en god treningsperiode, og kan dermed dele noen av øktene mine med dere, om noen er interessert. Si fra i kommentarfeltet om dere har noen ønsker om blogginnlegg. Om det er matoppskrifter, treningstips, antrekk eller bare helt hverdagslige innlegg. Er åpen for det meste :-) 

Hva har dere gjort i dag? 

Må nyte det mens vi kan

 • 05.06.2017, 16:53

For en nydelig dag! Erling og jeg kom oss opp av sofaen en ellers rolig dag for å gå en liten tur med Luna. Når finværet først melder seg, må vi bare nyte det mens vi kan. Denne gangen gikk turen til Aksla, også en svipptur innom Fjellstua. Vi parkerte bilen der oppe, for Luna sin skyld (og litt vår egen). Hun er jo fortsatt valp, og har ikke godt av å gå så langt enda. Møtte mange turgåere, og en et par hunder som Luna var så heldig å få hilse på :-) 
Vakre byen vår♥

Er ikke så ofte vi benytter oss av dette området - siden vi da er avhengig av å kjøre dit. Bor 15 min unna sentrum, og blir dermed litt sjeldnere brukt enn andre områder. Vi får bli flinkere til det! Vi bruker å ta med oss venner som ikke bor i Ålesund hit opp, for at de skal få se byen på sitt beste. I fjor sommer, var vi utrolig heldig med været en dag, så da tok Erling og jeg med oss et vennepar, Ann-Helen og Magnus, som jeg møtte i Tyrkia i 2015. De besøkte oss i fjor sommer, og det var så koselig! Håper på gjentagelse i år :-) Vi stopper iallfall innom Hamar på veg til Sverige i sommerferien! 

Planen videre i dag er å få skifta på senga, rydda klesskapet og støvsuge leiligheten. Må utnytte sånne dager da begge er hjemme for å få gjort litt husarbeid - til Erlings store fortvilelse ;-) Ellers vurderer vi kino, har noen av dere sett den nye Pirates of the Caribbean? Var den bra? Kom gjerne med andre tips om filmer som går på kino for øyeblikket. 

Ha en fortsatt strålende dag, og nyt finværet om dere er like heldige som oss! 

Morgener som dette ..

 • 05.06.2017, 12:51


Se på disse to herlighetene da!

Åh, en morgen som dette har vært etterlengtet. Solen skinner, alle tre våknet kl 12, en lykkelig Luna fikk kose litt i senga før vi tok oss litt frisk luft i sommerværet - etterfulgt av en dusj :-) Nå står rundstykkene i ovnen og Suits er gjort klart på TV-en. Det beste av alt, det må være at vi ikke har noen planer i dag. Så, nå skal vi nyte en god frokost og denne nydelige morgenen. Ha en fin dag! 

Hva skal dere i dag? 

Green pants

 • 04.06.2017, 22:33              T-skjorte fra WEEKDAY          Bukse fra BIKBOK          Sko fra SKOPUNKTEN           Klokke fra DANIEL WELLINGTON

Bursdagsmiddag

 • 04.06.2017, 18:04

Denne helgen raser av gårde, sånt skjer når man koser seg så fælt :-) I dag har mormor bursdag og det måtte selvfølgelig også feires! Familien samlet seg på Egon i Ålesund for å spise en bedre middag, før noen av de reiste videre til stadion for å heie AaFK til seier. Kommer et innlegg med flere bilder av antrekket mitt senere i kveld når Sandra har redigert de ferdig. Mamma er på kamp, og da låner vi Linus litt, så Luna får selskap. Nå har vi skrudd på kampen på TV, så da skal vi heie litt hjemme i sofaen :-) 

Om dere ønsker kan dere følge meg på Snapchat og Instagram, @ingridkaggerud. Der oppdaterer jeg ganske ofte, både med innlegg og på stories. Dere kan også like Facebook-siden min HER.

Ha en fortsatt fin dag!

 

Sommerfavoritter fra Shein

 • 04.06.2017, 12:53

God formiddag, dere! Sommeren er i gang og da er det vel mange som begynner å sikle på nyhetene som har kommet i butikkene? Jeg har funnet meg noen favoritter hos SHEIN som jeg vil dele med dere. 


//HER                                                                                                         //HER


//HER                                                                                                       //HER


//HER                                                                                                     //HER


Skal få postet et innlegg til senere i dag. Først er det middag sammen med mormor som har bursdag i dag :-) Ha en fortsatt fin dag!

Har dere noen favoritter?

Fun in the sun

 • 03.06.2017, 23:00

Hei alle, og riktig god lørdagskveld! Herlighet så fort denne dagen har gått, men åh, så mye gøy som har skjedd! Berit og Richard, stemoren og stebroren min, har bursdag idag, og det måtte selvsagt feires! Til tross for helt elendige værmeldinger har solen skint om kapp med bursdagsbarna, og store deler av dagen har dermed blitt brukt ute i hagen til pappa. Det har blitt både grilling og god mat, massevis av kaker og mye familietid. Ekstra gøy er det når hundene bare kan løpe rundt og nyte livet! Perfekt dag, med andre ord! 

I kveld er Erling og jeg på besøk hos søsteren min, som hjelper meg mye med bloggen  -  både med innlegg og bilder. I kveld har vi vært ute og tatt massevis av bilder, og i skrivende stund er det redigering, jobbing og kvalitetstid som står på menyen!

Nå skal vi bare kose oss med litt godt i skåla, og jeg tenker iallfall å se The Bachelorette. Er virkelig helt hekta på den serien, og har faktisk sett absolutt alle sesongene. Galskap? Oh yes... Håper dere alle får en fantastisk lørdagskveld videre! :-)

Hva har dere gjort denne lørdagen? 

Let´s go to the beach

 • 03.06.2017, 12:59

Når været her i Ålesund ikke samarbeider - mimrer jeg heller tilbake til den flotte sommeren vi hadde i fjor. Søsteren min tok med seg en gjeng på stranda sammen med kameraet i hånden. Og jeg ble iallfall veldig fornøyd med resultatet :-)

Bildene er tatt på Giskesanden. Om du er i Ålesund på sommerstid anbefaler jeg å dra hit på piknik eller bare for å bade

Anbefaler alle å sjekke ut SCHMIEDT FOTO sin hjemmeside. De er utrolig dyktig, og om du noen gang skulle trenge en fotografering i Ålesund området, er det disse du burde benytte deg av :-)

Klem

Wavy hair and poncho

 • 02.06.2017, 21:53

Hei, og god kveld! Hva gjør dere denne fredagskvelden? Her tenker vi å se en god film eller serie, spise frukt og sjokolade og bare kose oss! Dette er den første helgen på veldig lenge hvor begge to bare kan lande helt og bare nyte livet en hel helg. I dag har jeg vært en liten tur på skolen for å ha en prøve, og ellers har jeg bare sovet store deler av dagen. Noe så deilig! Senere på kvelden dro Erling, Luna og jeg på stadion for å se svigerinnen min spille kamp, hvor det jammen meg ble seier! De er så flinke! :-) I morgen har stemor og stelillebror bursdag, og da skal det feires! Da blir det både grilling, kaker og etterlengtet familietid, og dere kan tro jeg gleder meg! Men nå, nå skal filmen settes på og jeg skal bare nyte denne fredagskvelden! :-)

Ha en fin kveld så lenge♥

Klem

Snart ved målstreken

 • 01.06.2017, 14:42

Jeg skulle gjerne skrevet til dere her, at å fullføre videregående var lett. At det var en selvfølge å gjøre det. For de aller fleste er det det. Det var en helt klar selvfølge at jeg skulle gå videre på videregående etter ungdomsskolen. Jeg hadde så ekstremt store forventninger for de tre neste årene, at dere aner ikke. I dette innlegget vil jeg dele min historie om mine tre år på videregående. Enkelte ting vil jeg ikke komme til å gå i detalj på - men jeg skal sørge for at dere får et innblikk i hvordan det har vært. Om noen skulle kjenne seg igjen, ikke nøl med å ta kontakt. Det hjelper å snakke om det :-)

Når 10. klasse var over var det mange i klassen jeg visste jeg ikke kom til å ha videre kontakt med. Mye fordi det føltes feil, og fordi jeg rett og slett ville starte med blanke ark. Uten de menneskene jeg hadde gått sammen med siden barnehagen - og etterhvert sklidd fra, og endt opp med å ha en falsk tone med. Husk at jeg forteller dette fra min side, og jeg aner ikke hva de andre partene tenker. Pappa hadde bygd hus nærmere byen. Jeg hadde vokst opp på en liten plass, 25 minutter fra Ålesund. Jeg elsker den plassen i dag, men da jeg fikk muligheten til å flytte nølte jeg ikke et sekund. Jeg skulle starte på skole i byen, og jeg skulle få en ny start. Så mange planer jeg hadde for disse årene som var i vente for meg. Jeg startet på musikklinja. Lidenskapen min for musikk er stor, også i dag. Jeg elsker å synge, spille piano og lytte til musikk. I klassen jeg skulle starte hadde alle den samme interessen som meg, og hva er vel bedre enn det? Men jeg endte opp, av en eller annen grunn, med å ikke trives. Jeg husker jeg gråt og sa til pappa at jeg ikke ville være der èn dag til. Jeg aner ikke hva som skjedde, som gjorde at det skar seg så mye. Alle var så forskjellige, og jeg taklet ikke den forandringen i menneskene jeg skulle omgås med. Jeg var alt for vandt med den type mennesker jeg hadde omgått med store deler av livet. 

Processed with VSCO with b1 preset

Jeg hadde en drøm om å reise til USA i andreklasse. Dette skulle bli min rømningsplass. Nå skulle jeg komme meg vekk fra hele Ålesund for en periode for å bli kjent med meg selv, og finne hvem jeg ønsker å være. Jeg fikk etter mye om og men bytte skole, men det var bare èn videregående skole i hele Ålesund og omegn som hadde mulighet til å presse meg inn i en klasse. Det var skolen som var nærmest det stedet jeg voks opp. Dere klarer vel å legge sammen en og en? I midten av oktober skulle jeg starte på ny skole, med gamle kjente. Jeg var allerede nervøs for denne dagen, og når jeg våkner opp til en beskjed om at min kjære farmor hadde sovnet stille inn natten før min første skoledag, gjorde naturligvis hele denne prosessen mye, mye verre. Jeg dro på skolen, men var ikke i klassen så lenge før jeg ikke klarte mer. Dette hadde ikke noe med de andre å gjøre, bare at jeg var helt knust over å miste farmoren min. Onkelen min som er lærer på den skolen kjørte meg hjem, og det gjorde godt. 

Det var en vennegjeng som allerede hadde knyttet seg veldig til hverandre. Det var bare de, og ingen andre kunne være en del av dem. De hadde andre venner, men ikke som kunne regnes som en del av gjengen. Siden disse var de eneste jeg kjente på denne skolen, ville jeg gjerne komme i kontakt med dem. Jeg så på det som noe positivt, og var veldig klar for å få tilbake gamle venner. Det var vanskelig, men det gikk. Vi var en fin gjeng en god stund, men etter hvert merket jeg at det skjedde mer og mer på fritiden hvor jeg ikke ble involvert. 

I mars ble jeg kjent med Erling. Han gikk da i tredje klasse, og skulle gå et fjerde år på grunn av linjen han gikk. Vi hadde hatt et godt øye til hverandre en stund (iallfall fra min side, haha), og vi fikk etterhvert god kontakt. Vi ble sammen i april, og jeg hadde det kjempebra sammen med han de dagene han var på skolen (han jobbet to dager i uka i tredje klasse, og tre i fjerde), og derfor var det dager hvor jeg var mye alene. Grunnen til at jeg var alene var jo at jeg prøvde å beskytte meg selv. Jeg visste hva de tenkte om meg, og sparte meg selv for å være sammen med noen som jeg føler egentlig ikke ønsker at jeg er der. Og da tenker kanskje dere hvorfor jeg ikke bare fikk meg nye venner? Alle på denne skolen hadde funnet sine venner. De hadde sin egen gjeng, og jeg var bare veldig utenfor rett og slett. 

Andre klasse kom, jeg dro aldri til USA, den trakk jeg meg fra når jeg ble kjent med Erling. Mye på grunn av han, men også mye fordi jeg så utrolig lett får hjemlengsel. Et år i USA hadde ikke vært gunstig for min del. Angrer ikke på det valget i dag, for jeg hadde ikke hatt det livet jeg har nå, om jeg hadde dratt. I andre klasse fortsatte alt. Det var den første sommerferien i mitt liv hvor jeg gruet meg til å starte på skolen igjen. Jeg hadde Erling fortsatt, og det var det som fikk meg gjennom dagene. Han var en heiagjeng for meg, sammen med mamma og pappa, både når det kom til lekser og når det kom til det å bare komme meg gjennom videregående. Når jeg startet på mitt andre år var jeg allerede bestemt på at jeg skulle fullføre videregående på en annen skole enn den jeg var på da. Jeg skulle tilbake til byen, bare at jeg skulle gå vanlig studiespesialiserende. Men først hadde jeg et helt år foran meg. Dette året ble lærere og skolen involvert. Jeg hadde samtaler for å snakke om hvordan jeg skulle takle denne hverdagen, og jeg måtte gå inn i meg selv mange ganger for å sjekke at det ikke var meg det var noe galt med. Dette vet jeg fortsatt ikke, for hvem vet? 

Processed with VSCO with b1 preset

Når det nærmet seg slutten bestemte jeg meg for å forsøke å snakke med vennegjengen. Det gikk over all forventning. Alle fikk luftet tankene sine, jeg fikk vite grunner til at de behandlet meg som de gjorde. Noen av disse var at jeg aldri ville være sammen med dem, men det jeg spurte dem om da var: "Hva hadde dere valgt; å være sammen med kjæresten din som forstår deg, som virkelig bare vil ditt beste eller å være sammen med en vennegjeng du ikke føler deg trygg hos eller ønsket hos?" De forsto kjapt poenget mitt, og hele samtalen endte i en klem og et kafèbesøk. Jeg var en del av gjengen igjen, og det føltes godt. Men der var alltid sår som ikke kunne leges, og de er der enda. Jeg er svært sensitiv når det kommer til venner, spesielt venninner. Jeg tar meg fort nær av det om jeg ikke blir invitert til noe, selv om det finnes en helt logisk forklaring på det. Er bare noen plasser jeg ikke skal være. 

Dette året, mitt siste, har gått over all forventning. Etter mange tårer, dager hjemme og frustrasjon så fikk jeg et år med venner ingen kan måle seg med. Jeg kom på skolen til min beste venninne, og jeg fikk meg mange nye venner. Klassen jeg går i er en godt blandet, og det passer meg helt perfekt. Jeg vil så gjerne takke mamma, pappa og ikke minst Erling for alle de støttende ordene og skuldrene å gråte på, og ikke minst de gangene de satt meg på plass når jeg var urimelig. De har tatt meg seriøst når jeg har snakket om det, og om det skulle være et problem med meg så vet de hvorfor jeg reagerer som jeg gjør. Uten disse tre personene hadde jeg ikke fullført videregående. Jeg hadde droppet ut når begeret rann over, og jeg ville nå sittet enten på start eller uten noe som helst. 

Processed with VSCO with a5 preset
Mine to bestevenninner med meg i midten♥

Mange spør meg hvorfor jeg gleder meg sånn til å bli ferdig. Det er rett og slett fordi videregående for meg har vært et rent helvete. Som sagt så kommer ikke detaljene, det er for de involverte sin skyld, og fordi det finnes så mange sider av saken. Det ville vært dumt av meg å legge ut om alt jeg følte og tenkte. Jeg har en god tone med mange av dem, men der er ei som alltid vil ha en spesiell plass i hjertet mitt, og det vet hun♥

Om noen av mine lesere har opplevd lignende og vil snakke med noen som forstår, ikke nøl med å sende meg en mail eller en melding på sosiale medier♥ Det ordner seg til slutt. 

Klem

Om meg

Ingrid Elise

Hei, og velkommen til min blogg. Mitt navn er Ingrid Elise, jeg er 19 år og bor i Ålesund sammen med min samboer, Erling, og vår herlige lille valp, Luna. Her kan du lese om min hverdag, på godt og vondt, mens jeg tar et etterlengtet friår etter videregående. For sponsing, samarbeid eller spørsmål: ingrideliseblogg@gmail.com

Søk i bloggen

Kategorier

Arkiv

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no