september 2017

det gikk rett i dass

For noen uker siden skrev jeg på bloggen om at jeg hadde lyst å teste ut et plantebasert kosthold. Det virket utrolig spennende, og jeg elsker å prøve nye ting. Men det er en ting jeg glemmer når det kommer til ting hvor jeg må "jobbe" for å oppnå det - og det er at jeg mangler selvdisiplin til de grader. Dette gjelder jo det å bare ha et sunt kosthold for min del. Det krever mye av meg å gjøre om på det, og jeg skal ikke lyve. Jeg synes det er utrolig vanskelig å spise sunt. Jeg spiser mindre godteri og drikker mindre brus enn jeg gjorde før, men jeg har fortsatt en lang vei å gå for å nå det kostholdet jeg ønsker å ha. 

Så til dette plantebaserte kostholdet da. Jeg kan si så mye som at jeg har ikke droppa kjøtt èn eneste dag siden jeg skrev det på bloggen, tror jeg. Jeg er alt for glad i kjøtt, og i det jeg skal ut å spise så er det jo kjøtt i ALT? Jeg sitter ikke å mauler grønn salat når jeg er ute og spiser. Da kan jeg vel like så kjøpe meg et salathode, kjøre det i ExtraChef-en og spise det? For å overdrive litt da. For å oppsummere og vise dere situasjonen: Jeg skulle ha sandwich. Med kylling og bacon. Jeg bestilte den uten salat på. Der har dere meg, da. Jeg elsker grønnsaker, spesielt når de er stekte - men jeg kan nok ikke leve som veganer i dag. Det er noe jeg må se på senere i livet. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jeg kommer til å fortsette å spise kjøtt som vanlig, men jeg har i tankene hvilke konsekvenser det kan ha for miljøet, dyrene og helsa. Men jeg trenger de proteinene og vitaminene som er i kjøttet jeg spiser, og det er det jeg lever på akkurat nå. Før jeg kan få et plantebasert kosthold, så må jeg nok først få et sunnere kosthold. Spise mer frukt, salat til maten og kanskje bytte ut sjokolade med gulrot og dip på lørdagskvelden. Det er jo så godt! Men litt mer arbeid å lage til. Men kostholdet er noe jeg må få orden på før jeg kan prøve noe nytt som å være veganer. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ja da, det gikk rett i dass og jeg mislyktes fullstendig med denne planen. Men jeg velger å være ærlig her og fortelle at det funket faktisk ikke for meg overhodet. Og da har jeg ikke tenkt til å la det stå på bloggen at jeg skal prøve ut et delvis plantebasert kosthold, da vil jeg heller fortelle dere at jeg failet skikkelig, haha. Bedre lykke neste gang!

chop chop

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Om håret ble mye kortere enn planlagt? Ja. Om jeg digger det? JA! Herregud så digg det er med sunt hår, og nå er alt det blonde på innsiden av håret borte, så det nærmer seg naturlig farge igjen. Når jeg satt i frisørstolen med tante så spurte hun hva jeg ønsket, og jeg ville bare klippe vekk det som var slitt. Da hun hadde gjort det og la fram håret så følte jeg liksom ikke noen forskjell, så jeg la bak håret igjen og sa hun kunne klippe mer, og dette ble resultatet! Jeg er utrolig fornøyd, og jeg elsker lengden, spesielt når det er litt krøller i det som på bildet. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nå sitter jeg i sofaen med dempet belysning i stua og ser på The Voice. FOR et nivå det er i år. Det er en ren fryd å høre på, og jeg har allerede lagt til noen på spotifylista mi - det gjør jeg sjelden. Vil dere vite en fun fact som ikke en gang familien min vet om? Jeg meldte meg på, men når de spurte om jeg hadde en video hvor jeg sang, så hadde jeg ingen å sende inn, så da ble jeg ikke tatt med. Yeye. Hadde vært en kul opplevelse, da. 

Senere i kveld skal jeg se bloggerne, også skal jeg SOVE. Tidligvakt i morgen tidlig, og jeg vil være så opplagt som mulig. Burde kanskje legge meg allerede med tanke på hvor trøtt jeg er allerede, men jeg bare MÅ se disse programmene først, haha. Litt ensomt å sitte her alene, men får tilbake Luna i morgen etter jobb, og det blir deilig. Savner henne sånn når hun er på besøk hos mamma. Men hun hadde vært for mye alene her siden Erling jobber natt og jeg har så lange vakter. Da har hun det bedre hos bror :-) 

sukk

Har jeg nådd målet i livet om jeg endelig er stamkunde på en kafé? Når jeg endelig har min faste bestilling når jeg er der? Jeg tror det, altså. I dag har jeg tilbringt tiden min sammen med mamma. Vi har vært på Sukk i flere timer og bare strikka. Jeg har kommet ganske langt på ene armen nå faktisk, og jeg begynner å få teken på det å øke masker og å bytte tråd (farge). Gleder meg til å vise dere resultatet!! Jeg strikker en Acne genser i fargene hvit og pudderrosa! Den blir søt :-)

I går kveld var jeg sammen med Sandra, og spilte spille for harde livet. Vi startet en omgang i det mamma og Anne-Sofie sa fra at de var der om cirka 5-10 minutter, og vi rakk jammen å spille ferdig. Ja, jeg hadde ganske høy puls når vi var ferdig - jeg vant ;-) Nå må jeg hive meg rundt og pakke ferdig så jeg får kommet meg av gårde til tante sin jobb. Hun er snill og vil stusse håret mitt litt - noe som er høyst nødvendig! 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nå har jeg to dager med jobb foran meg før en herlig frihelg! Jeg klarer knapt å huske sist jeg hadde en hel helg fri. Jeg skal sove lenge (jeg trenger det) og jeg skal trene og gå lange turer med Luna. Livet er ganske digg egentlig, for tiden. Klisjé, men det gjør godt. Jeg tar ting som det kommer, og jeg orker ikke stresse med noe som helst. Så lenge solen skinner skal jeg også skinne ;-) Lol. 

Ha en fortsatt fin onsdag! 

spinning, sol og sommer

Til å ha startet denne dagen med å tro at jeg skulle sykle meg til døden så har den vært ganske bra. Jeg startet faktisk fridagen min med en spinningtime, og det var helt forferdelig - men dritdigg etterpå. Når Luna våknet halv åtte i dag tidlig fordi hun måtte på do, så var jeg inne på appen og klar til å melde meg av timen, men jeg gjennomførte faktisk! Og det er jeg glad for nå. En skikkelig svettefest! Prikken over i-en var definitiv en tur i dette sommerværet. I skrivende stund har jeg faktisk på meg skjørt og en lett skjorte, det er så varmt og godt! 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jeg har pakket og gjort meg klar til å dra hjem til mamma for en natt! Luna henger så klart på. Erling skal jobbe nattevakter, og det verste jeg vet er å sove alene. Jeg har alltid synes det var ekkelt, men etter at jeg hadde et forferdelig mareritt for noen uker siden, så har det blitt enda verre. Å gå ut i mørket med Luna eller gå ut med søpla er utrolig vanskelig, synes jeg. Men håper det går over snart! 

I går var jeg på Peppes Pizza sammen med mamma, fie og Erling. Og hvis noen skulle lure: det går helt i dass med dette plantebaserte kostholdet mitt. Jeg tenkte å skrive et eget innlegg om det senere, i morgen eller i dag. Enda et bevis på at jeg mangler selvdisiplin til de grader. Life. I morgen skal jeg endelig i frisørstolen. Det blir godt å få klipt vekk litt hår, føler det er veldig slitt nå. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jeg kommer ikke over hvor nydelig Luna ble etter vi klipte henne! Det er så deilig å slippe og plukke blad fra pelsen etter hver eneste tur ut. Det ser ut som hun nyter det max selv, også ;-) Nå skal jeg pakke sammen siste rest og hente Ollibolli i barnehagen♥ Det var så koselig i går, han møtte både Erling og meg med en stor klem og kastet seg rundt nakken vår. Også fikk jeg legge han, så da satt jeg i senga sammen med han og leste bok - kanskje litt for lenge :-) Men sånn det skal være når tante legger en sjelden gang. Vi snakkes senere!

Hva gjør dere i dag? 

<3

Her er litt bedre bilder. Jeg ble ikke veldig fornøyd med bildene, men det funker. Hun er uansett verdens fineste, og hun poserer så fint, haha! Hun ser ikke ut som den samme hunden i det hele tatt, men vi merker at hun fortsatt er Luna, bare i en litt lettere versjon ;-) Hun nyter virkelig den korte pelsen, og med det tror jeg faktisk vi skal beholde den sånn. Så satser vi på at det dukker opp en liten mariusgenser til denne frøkna til vinteren♥ Mamma kommer på besøk om ikke så lenge, og da har hun med seg strikketøyet mitt. Gleder meg, wii! Tenk at jeg skulle få abstinenser på strikking, liksom. Mamma måtte bare legge opp armene og strikke brøtet. Jeg står over den biten - spesielt siden det er snakk om fem pinner. No, thank you. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Haha, fine gull♥ Det er så fint å se øynene hennes, visste knapt hvordan de så ut. Hun er ikke så glad i å ligge på ryggen siden hun skjemmes litt over å vise seg frem, om dere skjønner, haha. Og etterhvert så ble hun komfortabel med å gjøre det her hjemme med meg og Erling - og vi var så redde for at vi skulle ødelegge den tilliten hennes ved å klippe henne. Men hun er jo enda mer komfortabel med å gjøre det nå, og i går kveld lå hun stort sett bare og kosa på brystet mitt - på ryggen ;-) I går sovnet vi begge i senga vår, siden Erling satt oppe litt lenger og kunne legge henne når han la seg. Det er så kos og sovne ved siden av dette herlige vesenet. Dere aner ikke, hun måå virkelig oppleves. 

Jeg har allerede støvsuget, faktisk. Det er godt med alt som er gjort. De neste to dagene skal jeg chille maxxx - sånn som jeg gjør nå. Har satt på favorittmusikken min, og bare digger den helt alene. Skal spise litt også snart, så da blir jo livet enda bedre. Håper dere har fått en fin start på uka!

time out

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jeg har mast så og si hele uka om at jeg gleder meg til litt fri. Det blir bare to dager, men det er godt bare det. Jeg har også tatt meg fri i helga, siden jeg har jobbet litt mange helger på rad nå. Hver gang noen spør om jeg vil finne på noe så er svaret mitt "Sorry, skal jobbe" - og hvor sykt kjedelig er ikke det? Fridagene skal jeg bruke på å støvsuge, trene og tilbringe masse tid med Luna. Jeg skal se serier og jeg skal lage digg, sunn mat. 

Senere i dag kommer det et innlegg med litt bedre bilder av Luna. Det ble litt mørke bilder i går på grunn av lyset (trenger ringlight!!) og derfor skal jeg ta noen nye når jeg er ferdig på jobb. I dag har jeg en kort vakt, som husmor. Det betyr at jeg gjør mine favoritting: rydde og vaske. Yay! Jeg ønsker også å komme a jour med bloggen igjen. Etter litt late dager har naturligvis lesertallet også gått ned. Det er på tide å mekke sammen en ny videoblogg og gode innlegg. Så håper jeg at bloggen blir god å lese igjen :-) Ellers skal jeg slappe av og sove leeenge (så lenge Luna tillater). 

Hva gjør du i dag?

heisann, sveisann!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Verdens fineste lille skapning har blitt enda finere om det i det hele tatt er mulig! Erling og jeg var så sinnsykt nervøse da vi kjørte mot frisøren for å hente Luna. Vi forventet en skamklipt Luna med halen mellom beina. Det var det helt motsatte som møtte oss i døra :-) Hun kom mot oss med logrende hale og var så stolt av sveisen sin, så det ut som. Hun er så utrolig søt, fin og rar - og det er akkurat sånn Luna er. Angrer ikke på at vi klipte henne for å si det sånn, hun er akkurat sånn vi så for oss at hun kom til å bli♥ Vi hadde med andre ord ingen grunn til å bekymre oss for henne de timene hun var der. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vi kan faktisk se øynene hennes!! Det blir veldig deilig å slippe all den børstingen og ikke minst det å sette opp topp hver dag. Verken Luna eller jeg liker det, så da er vi ganske fornøyd med resultatet. Nå er hun veldig sliten og vet nok ikke helt hvor hun skal gjøre av seg. Vi var innom svigers for å herje litt, så hun har iallfall fått en god del inntrykk allerede. Det er vel ikke lenge til hun ligger langflat på gulvet og snorker ;-) Akkurat nå sitter jeg og nyter en skål tomatsuppe, det er så godt - men noe jeg lager alt for sjelden. Senere i kveld skal vi lage brownies - noe som også blir laget ganske sjelden, utrolig nok. I morgen skal jeg komme med litt bedre bilder av Luna! Litt mer av kroppen hennes også, og ikke bare ansiktet. Mørket har begynt å komme, så derfor ble det bilder i full fart i leilighetens beste lys - på soverommet!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Håper dere får en fin start på uken! 

green wall

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

God søndag! Har den vært fin? I skrivende stund sitter jeg med en stor klump i magen, vi har nettopp forlatt Luna hos frisøren, og jeg aner ikke hvordan hun vil reagere når en fremmed skal klippe henne. Hun hater at vi styrer med pelsen, og spesielt i ansiktet hennes. Jeg håper bare frisøren vet hva hun driver med og at resultatet blir bra. Uansett er Luna verdens fineste, og blir det ikke så fint som vi håpet så vokser det utrolig fort ut igjen. Vi skal hente henne om en liten time, og både Erling og jeg er ekstremt spente. Mammahjertet mitt blør♥ På veien hjem stoppet vi for å ta noen bilder! 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jeg har vært på jobb i dag som dere sikkert vet, og dagen gikk fortere enn forventet. Jeg hadde en del andre ting å tenke på når jeg var på jobb enn akkurat den frisørtimen, så det var vel derfor. På onsdag er det min tur å sette meg i frisørstolen! Min snille tante har sagt at hun kan klippe meg, så da får jeg bort litt av det blonde (gule) i håret mitt. Den naturlige fargen min har ikke blitt lang nok til at alt kan klippes vekk enda. Er bare glad det har begynt å vokse! Jeg har èn arbeidsdag igjen av denne uka, så det blir godt med noen dager fri!!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Alt jeg har på meg er fra Bikbok! Nå skal vi se litt mer Dexter sånn at tiden går litt fortere! Gleder meg sånn til å få henne hjem, savner henne allerede!

upsi

Hei, og god lørdag! Det ble uventet noen dager fri fra bloggen. Jeg har bare blitt helt utslått etter jobb, og derfor har vel ikke bloggen vært det som har lagt i tankene mine. Det har ikke skjedd så veldig mye siden sist. Jeg hadde jo det Tupperwarepartyet på onsdag! Det var utrolig gøy, og jeg gleder meg til fortsettelsen. Hvor lenge jeg vil drive med dette vet jeg ikke, men så lenge jeg synes det er gøy, så ser jeg ingen grunn til å ikke gjøre det! Jeg taper ikke akkurat noen ting på det :-) Luna skulle jo klippe seg i går, men frisøren måtte avlyse grunnet flystreiken som var. Veldig synd, men forstår så klart at det ikke går da. Vi har time i morgen klokken halv fire, og tiden kan bare ikke gå fort nok! Jeg har jobb til klokken to i morgen, så de timene kommer sikkert til å gå meeegasakte. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ellers gleder jeg meg umåtelig mye til noen dager fri etter mandagen. Det er helt nødvendig, for det er på tide å få leiligheten i orden igjen. Jeg rydder litt hele tiden, men støvsuging og støvtørking er ikke noe jeg har orket å gjøre i disse dager. I dag skal jeg starte så vidt med å skifte på senga - det er iallfall en start. Kanskje sette på en maskin med klær, bare for å ha gjort det. Jeg var rimelig dau etter jobb i dag, det har vært noen hektiske dager. Det var da naturligvis senga som fristet aller mest da. Luna er i et sånt kosehumør i dag. Har stort sett lagt på brystet mitt og bare koosemosa♥ Egentlig bare godt at den frøkna ikke aner hva som venter henne i morgen, hehe. Stakkar, kommer til å skjemmes sånn de første dagene med kort pels. Men med nok skryt og kos tror jeg hun fort godtar det! Det blir veldig godt å kunne gå turer uten å måtte plukke ut alle blad vi har gått forbi fra pelsen.

Jeg poster et eget innlegg med resultatet i morgen! Vi snakkes :-)

kafébesøk og tupperwareparty

Hei, fine! Har dere hatt en fin onsdag så langt? Min onsdag har flydd av gårde, og det synes jeg egentlig er veldig fint. Jeg er glad i at dagene går fort. Dagen har bestått av kafébesøk, litt husarbeid og snart er det klart for Tupperwareparty her hjemme hos mamma. Jeg har det ikke hjemme hos meg siden jeg ikke har så stor plass. Jeg gleder meg til gjestene kommer, og det blir servert hjemmelaget dip og salsa med noe godt å dippe med. Håper iallfall gjestene blir fornøyd og at det blir en vellykket kveld :-) Det er faktisk mange som kommer, og det er så gøy når vi inviterer og gjestene faktisk har mulighet til å komme! Noen jeg ikke kjenner og noen jeg kjenner, så det blir gøy.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Også har jeg en nyhet som jeg regner med at kun jeg ser glede i, men åhh, jeg er så glad for at vi endelig har det i avtaleboka! En frisørtime til Luna er endelig booket, og på fredag blir hun korthåra. Det blir rart, og veldig godt! Jeg håper frisøren forstår hvordan jeg ønsker at hun skal bli klipt. Uansett så vokser det ut igjen :-) I morgen er det klart for jobb igjen, og da starter den lange "arbeidsuken" min. Jeg skal jobbe fem dager på rad, og det tror jeg faktisk ikke at jeg har gjort før. Det blir sikkert tungt, men det lønner seg i neste måned! 

Hva gjør dere i dag?

egenstrikket skappelgenser

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Denne genseren har jeg faktisk strikket selv. Jeg strikket den når jeg gikk i tiende klasse, og er utrolig stolt over den. Den er utrolig deilig, og er en genser jeg kommer til å ha lenge. Jeg er veldig glad i den fargen, og får alltid høre at det er en farge som passer meg veldig godt! I tillegg eelsker jeg denne buksa fra Cubus. Så digg, myk og kul! Utrolig fin til strikk, også. Gleder meg bare enda mer til å bli ferdig med genseren jeg strikker nå. Jeg tror den blir hakket kulere med denne buksa :-) Buksa kostet bare 399,- men siden jeg hadde bonuspoeng så fikk jeg 50,- rabatt i dag. Har aldri kjøpt bukse på Cubus, men en gang må være den første. Håper dere har en fin tirsdag, vi snakkes :-)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

veganmeal gone wrong

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dere vet jo at jeg hadde planer om å velge noe vegansk så fort jeg er ute og spiser, men altsååå.. Når jeg kommer til en kafé i dag, og det eneste de serverer er ren grønn salat med litt paprika og slikt i, så frister det ikke så veldig masse. Men så har jeg jo også sagt at jeg skal ha delvis vegansk kosthold, såå da er det vel egentlig greit da. Sier jeg, iallfall. I skrivende stund har vi fingermat i ovnen. Det vil si løkringer og pommes, og litt mer fingermat som jeg ikke husker navnet på. Jeg tror jeg har funnet den morsomste fotografen noen sinne, liksom. Min kjære søster, Anne-Sofie, tar bilder av seg selv innimellom også, men jeg skal la være å poste akkurat det her. Også er hun veldig flink til å få meg til å le, så da blir det naturlig glede i bildene, plutselig! 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jeg er glad for at spesielt de her hjemme på Vatne vet at jeg blogger, og da er det ikke lenger noen som reagere spesielt på at jeg står og poserer foran et kamera. Før var det så sykt ukomfortabelt synes jeg å bli tatt bilde av mens det kom forbigående. Men nå er jeg kommet over den kneika også! Så min dag har alt i alt bestått av Moatur, handling, kvalitetstid med mamma og fie. En perfekt dag for meg, iallfall. Litt mer seriøse antrekksbilder kommer senere i kveld. Snx♥

morgenstund har gull i munn

Jeg har så mange fine morgener. Selv om det verste jeg vet om er å stå opp siden senga frister mer, så får jeg så gode morgener. Å få hund for eksempel er det beste valget jeg har tatt, tror jeg. Det å starte morgenen med frisk luft er absolutt ikke feil, og det gjør noe med kroppen resten av dagen. Hadde vi ikke hatt Luna, hadde jeg heller ikke gått ut av døra på kanskje hele dagen? Jeg har også tiden til å lage meg en deilig frokost som metter. Frisk frukt og havregryn er så godt, med et glass iskaldt eplejuice til. Det er godt og mettende, og SUNT! Smoothie er det jeg lager meg stort sett hver dag til frokost, siden jeg er så fryktelig lei av brødskiver nå. Da ender jeg bare opp med Nugatti, og det ønsker jeg ikke. Her er ingrediensene jeg har brukt. Kjapt, sunt og veldig enkelt :-)

Rema 1000 fruktmix med mango, banan og ananas ♥ vaniljeyoghurt ♥ to ferske bananer ♥ havregryn
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jeg tok meg god tid på badet med musikk jeg liker på full guffe mens jeg sminket meg. Jeg fant fram klær for dagen, danset litt og hadde det egentlig bare helt toppers. Det er den perfekte måten å starte dagen på, spør du meg! Nå må jeg komme meg ut døra, jeg skal møte mamma på kjøpesenteret. Jeg har en del ærender før morgendagen, og jeg fikk jo endelig lønn i dag! Hurra! Så nå er alle regninger betalt, og resten er satt på sparing til ferien! Vi snakkes senere, dere!

hvorfor jeg ønsker et plantebasert kosthold

Jeg har veldig lenge tenkt på å kutte ut kjøtt, men har hørt så mye dårlig om et kjøttfritt kosthold. Blant annet at jeg kanskje får enda mindre jern til kroppen - noe som ikke er heldig siden jeg allerede har mangel på jern. I går så jeg en dokumentar på Netflix "What the Health". Den fikk virkelig opp øynene mine med tanke på kosthold. Noe av det de nevner i dokumentaren er at sykdommer som kreft og hjertesykdommer ikke er arvelig i de fleste tilfeller, men det hender at man får de samme sykdommene som foreldrene sine, rett og slett fordi man spiser det samme hver eneste dag. Det var veldig mye som ble sagt, og dessverre så noterte jeg ikke underveis, men jeg anbefaler absolutt alle å se den. Du finner den på Netflix! 

Det jeg skal teste ut framover er å ha et delvis plantebasert kosthold. Altså å være "halvveis" veganer. Det vil si at jeg skal spise kjøtt, men i en mye mindre mengde. Kan jeg la være, så gjør jeg det. Middagen min to-tre ganger i uken skal være vegansk og kjøttfri - samme gjelder det om jeg er ute og spiser. Da skal jeg bestille noe fra den veganske menyen. Jeg tenker at dette kan gjøre mitt kosthold mye bedre og variert. Grunnen til at jeg ikke ønsker å kutte det helt ut er på grunn av økonomi. Det vil bli tungvindt å hele tiden kjøpe inn to middager, siden vi til vanlig spiser kjøtt til middag i en eller annen form. Erling ønsker ikke å være veganer, noe som jeg forstår veldig godt. Og derfor vil dette være en foreløpig løsning. Kanskje det en dag blir permanent? Jeg er en stor dyreelsker, og det at de aller fleste dyr blir slaktet på brutale måter for at vi skal få mat er for meg helt uforståelig. Vi er kanskje avhengig av kjøtt til en viss grad, men det er en tilvenningssak. Det er mulig å kutte det ut, det handler bare om vilje, og hvordan man ønsker å leve. Jeg er sikker på at i framtiden vil mennesker stille seg selv spørsmålet om vi faktisk spiste dyr før i tiden. Et plantebasert kosthold blir mer og mer "populært" og heldigvis er det mange som velger denne type kosthold. De neste dagene skal jeg gjøre enda litt mer research, og hvis dere ønsker kan jeg godt komme med et oppfølgningsinnlegg om hvordan det går :-)

Hva tenker du om dette?

har jeg tenkt å stemme?

Jeg er jammen ikke helt inne på YouTube enda, merker jeg. Jeg har filmet i hele dag for å lage en vlog av denne dagen, men hele greia gikk mildt sagt rett i dass. Den ble rett kjedelig og mye ble bare tull når jeg skulle redigere. Try again next time. En vlog skal dere få, men jeg får heller prøve igjen en annen dag. Nå har jeg fri i tre dager, og da kan jeg prøve igjen. Min dag har bestått av forsovelse, Luna, trening, stemming og rydding. Nå skal jeg bare slappe av, strikke og se på dokumentarer på Netflix. "En morders sinn" står på planen.

Jeg nevnte i går at jeg skal prøve ut et plantebasert kosthold, og det skal jeg snakke litt mer om. Jeg poster et innlegg om det senere i dag. Når det kommer til fakta med fordeler og ulemper ved plantebasert kosthold så er så og si tom, men jeg har mine grunner. Jeg har bestilt legetime i dag også, for en skikkelig sjekk. Det er lenge siden og jeg vil bare vite at alt står bra til i kroppen min. Håpet er å bli sendt videre til en gynekolog som vil ta celleprøve på meg, men det er ikke sikkert siden jeg fortsatt er så ung. Kryss fingrene for meg, vil gjerne sjekke meg!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Som jeg nevnte over så stemte jeg, faktisk, i dag. Jeg trodde helt ærlig at jeg ikke kom til å gjøre det. Når familien har spurt meg om jeg skal stemme så har jeg bare trekt på skuldrene og lurt på hvorfor jeg skal gjøre det når jeg ikke aner hvem jeg skal stemme på. Men så ga søsteren min et ganske godt råd som jeg vil gi videre til dere andre førstegangstemmende: Hvis du er fornøyd med hvordan ting er i dag politisk så kan du vel bare stemme for 4 år til med den samme regjeringen? Jeg har iallfall stemt i dag, og jeg håper du også gjør det. 

På onsdag skal jeg teste ut noe nytt. Søsteren min har drevet med Tupperware, og ville så gjerne at jeg også skulle prøve. Så på onsdag skal jeg holde party (det er så rart å si/skrive) og har invitert en del - heldigvis kommer de fleste også! Det går naturligvis mest i mammas venner, siden mine ikke er like husmor som meg ;-) Haha. Ellers jobber Erling sent i dag, så da er det bare meg og Luna foreløpig. Skal finne noe digg å spise snart, for jeg er sulteen. I morgen får jeg lønning, hurra! Jeg har aldri jobbet så mye som jeg har gjort i august, så dette blir en av de største jeg har fått. Men så var det også den første måneden i friåret mitt, så kanskje jeg kommer til å fortsette å få så mye i lønn framover? Hadde ikke vært så ille det, altså. September-lønna blir god den også, ser jeg. Denne mandagen kan ikke gå fort nok!

ukens viktigste gjøremål - celleprøve, kosthold og trening

Den kommende uken vil være en uke hvor jeg gjør ting som skulle blitt gjort for lenge siden. Det er ting jeg har utsatt lenge, men det har virkelig lagt på skuldrene som flere kilo. Denne uken skal jeg gjøre noe med det, og forhåpentligvis får jeg ting til å skje allerede denne uken. Hvis ikke så har jeg iallfall kommet i gang! Jeg har blitt mer og mer opptatt av helse og framtiden min. Jeg ønsker å være mer obs på miljøet jeg er i, hva jeg spiser og hvilken livsstil jeg har. Jeg vet at jeg bare er 19 år enda, men det vil være vanskeligere å ta tak i noe sånt senere i livet. 

♥ Jeg skal bestille time med fastlegen min for en vanlig sjekk, og videre henvisning for å ta celleprøve. Jeg har gått mye fram og tilbake i meg selv når det kommer til dette, mest fordi jeg er nervøs for selve testen - og ikke minst fordi jeg er nervøs for resultatet. Det er ikke sikkert at de ønsker å ta celleprøve på meg når jeg bare er 19 år (du blir innkalt når du er 25 år), men jeg håper at de vil gjøre det. 

♥ Jeg skal teste ut et plantebasert kosthold. Dette vil jeg snakke litt mer om senere. Kanskje i en videoblogg? Jeg har tenkt mye på det, og det er noe av det jeg skal sjekke hos legen - om kroppen min vil takle å kutte ut kjøtt. Nå er ikke dette noe permanent foreløpig, men noe jeg skal teste i en liten periode. 

♥ Jeg skal ikke nøle med å dra på trening. Jeg skal bare gjøre det! ​Just do it? Det er jo helt klart vanskelig å komme over dørstokkmila, men jeg skal komme inn i en god rutine denne uka. Har en del tidligvakter, som gjør at jeg kan dra på trening etter arbeid. 

♥ Jeg skal lage den alt for lenge utsatte pastasalaten. Hvor genialt er det ikke å lage en bolle med pastasalat og sette i kjøleskapet? Har jo niste iallfall tre dager! 

♥ Gå enda flere turer med Luna. Jeg burde kanskje starte med å legge meg tidligere og stå opp tidligere enn vanlig? Da kan jeg få tid til å gå en litt lengre tur med Luna før en eventuell arbeidsdag! 

♥ Slappe enda litt mer av. Jeg har en tendens til å måtte finne på noe hele tiden. Har jeg en fridag drar jeg fort ut for å møte både familie og venner og selv om det er sosialt så tar det litt på også. Har en èn fridag, så burde jeg bruke den på å slappe av og nyte. ​Tror dere jeg klarer alt dette?

in my memory box

Jeg smiler litt igjen, dere! Frøkna trengte seg bare en liten blund. Ikke at den var så god siden jeg drømte at noen kastet edderkopper på meg og jeg freaket ut. Husket det først når jeg våkna senere. Da blir jeg litt flau egentlig, for jeg var så og si våken når det skjedde, men var langt i fra klar i øyeblikket. Over til noe annet: jeg har en liten minneboks hvor jeg samler alle ting som betyr/har betydd noe for meg. Jeg elsker å sitte å se i denne esken. Jeg har alt fra russekort fra venner, uldtralydbildene av meg, konfirmasjonstalen som mamma og pappa holdt til meg, billetter og masse gamle bilder. Jeg har også beholdt en ring jeg arvet fra farmor når hun døde. Den passer ikke til fingeren min, men det er uansett noe fint å beholde. Er det av interesse at jeg lager en liten videoblogg mens jeg sitter og titter gjennom denne eska? Da kan jeg fortelle litt om de forskjellige tingene jeg har beholdt, og dele litt mer personlig med dere - det hadde vært fint.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

De Selena Gomez billettene gjør meg bare trist, egentlig. Jeg skulle jo på konsert sammen med Erling i oktober i fjor, men hun ble syk og måtte avlyse. Det var som å få drømmen knust. Jeg skulle liksom få se mitt største idol, fremst! Men, til syvende og sist ønsker jeg at hun skal holde seg frisk og det er bra at hun faktisk klarer å avlyse så mange konserter på grunn av sykdom. Det kan ikke føles særlig bra og skuffe så mange fans. Èn ting er iallfall sikkert - og det er at jeg skal møte henne eller se henne på en konsert en dag i løpet av livet mitt :-) 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

______________________________________________________________________________________________________________

Nå skal jeg krype under teppet, sette på noe dårlig på TV-en og strikke litt. Jeg har vel kanskje nevnt at jeg strikker en genser? Jeg skal faktisk snart begynne på armene, og da er det bare svisj så er den ferdig! Kanskje jeg får en ferdig strikkagenser til julen kommer? Det er det jeg jobber for, men først må jeg hjem til mamma for å komme i gang med armene. Jeg kan å strikke, men det er det eneste. Jeg kan ikke noe om å legge opp eller strikke mønster. Jeg utfordrer meg selv ved å måtte bytte farge på tråden ;-) Det holder for meg enn så lenge! Målet er å bli en strikkemaskin som mamma. Luna skriker etter oppmerksomhet her, noe som tyder på at jeg må legge bort macen. 

tilbringer dagen i senga

Hei, og "god" ettermiddag. Jeg titter innom for å spre litt dårlig energi, jeg, Neida. Jeg er bare fryktelig sliten, og det kom veldig plutselig på meg. Giddaløs, sur og lei er de tre ordene dere kan beskrive meg med i dag. Legg til trøtt. Jeg skal derfor tilbringe resten av dagen i senga. Iallfall fram til Erling kommer hjem fra jobb i kveld. Jeg håper bare Luna er med på den dealen. At hun kanskje er like trøtt som meg. Think not.. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
... jeg kveler henne ikke, altså. Og å ha sløyfa sånn er in i hundemoten, forresten

Jeg har jo vært på jobb i dag som dere sikkert vet, og har heldigvis fri helt fram til torsdag. Det er ikke så verst, og jeg gleder meg. Det blir en lang etappe på slutten av neste uke - fem arbeidsdager på rad. Ikke hverdag for meg, som dere sikkert skjønner. Men, penger blir det = ferie. Jeg har så og si nettopp kommet inn døra hjemme. Har vært hos pappa og spist grillmat sammen med resten av familien. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vi får heller snakkes litt i kveld når Erling har fått opp humøret mitt litt, hehe. Stakkars hvis han leser dette og begynner å grue seg til å komme hjem. Som om jeg ikke er umulig nok fra før, liksom. Good night, loves. 

en av de bedre dagene

Jeg er helt overveldet over de fine dagene vi har akkurat nå. Det er ikke hverdagslig for oss på Sunnmøre med tjue grader og stor sol i september, for å si det sånn. Jeg gikk en liten tur ved Lillevannet med Luna før jeg måtte på jobb, og det er så fint der på dager som dette. Det er også så koselig å møte på nye mennesker, la hundene hilse eller la barna kose litt med Luna. Det er overraskende mange som gjerne vil hilse, og det er så fint. Luna trenger all den sosialiseringen hun kan få, og hun er så snill mot alle :-) Jeg turte ikke å ta med kameraet i dag siden beskyttelsen til linsa er ødelagt, den har Luna tygd i biter. Noen som kanskje vet hvor man kan få tak i en ny? Det e litt krise, egentlig, hehe. 

Processed with VSCO with c1 preset

Processed with VSCO with c1 preset

Processed with VSCO with c1 preset

Det gjør virkelig noe med både kropp og sinn å ta seg en tur ut i sola. Jeg er egentlig heldig som jobber turnus når det er sånne dager. Man har mer energi før jobb enn etter jobb, naturligvis - og derfor er det mye lettere å komme seg ut før en arbeidsdag enn etter. Nå må jeg bare hive meg rundt å komme meg ut døra. Når dette innlegget publiserer er jeg allerede på jobb, men dere får uansett ha en nydelig dag videre. Håper dere har like fine septemberdager som oss♥

Kom med tips til flere videoblogger!!

lørdaan

God formiddag, dere! I skrivende stund sitter jeg ved spisebordet og har nettopp spist frokosten min. Yes, det er late dager for tiden - og forhåpentligvis er det snart slutt på det. Jeg må komme inn igjen i den gode rutinen jeg hadde før jeg ble syk forrige helg. Da dro jeg på trening hver dag før kveldsvakt, og hver dag etter en tidligvakt. Jeg spiste smoothie med frisk frukt og havregryn til frokost, mens nå sitter jeg å hiver i meg fine rundstykker med Nugatti på. Hjelp. Jeg fikk masa meg fram til at Erling tok noen bilder av meg utenfor huset. Han synes ikke det er så kult, for han har vel bedre ting å bruke tiden sin på. Men han ble med ut hele to ganger fordi jeg ikke ble helt fornøyd. Thanks!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
.. t-skjorte fra Monki og bukse fra Monki

Jeg var litt over gjennomsnittet nervøs for den videobloggen, og i det jeg spilte den inn hadde jeg ingen tanker om at jeg faktisk skulle legge det ut. Men etter litt klipp her og der så ble det YouTube-vennlig til slutt, gitt. Nå skal jeg bare gå en tur og chille før jeg må dra på jobb. Denne helga er det egentlig helt ok med arbeidshelg. Det gjør liksom ingenting. Gleder meg bare til i morgen for da skal jeg spise GRILLMIDDAG hos pappa. Det blir nok høydepunktet av uka. 

I kveld skal jeg se reprise av Skal Vi Danse på Sumo, og spise noe digg. Tror kanskje jeg skal forberede en deilig smoothie eller noe til kvelden. Eller kanskje jeg stikker og trener. Who knows. Vi snakkes iallfall senere, fine!

Hva gjør du i dag?

min første videoblogg - GET TO KNOW ME TAG

 


Da har jeg endelig fått fingeren ut av ræva og laget min første videoblogg, dere! Det er veldig rart, og langt ut av komfortsonen min, men det gikk mye bedre enn forventet. Den ble litt kort etter at jeg klipte bort litt (en del), men neste video får heller bli litt lenger. Redigeringen er også ekstremt amatøraktig, men det var det beste jeg fikk til denne gangen, og blir vel bedre og bedre til flere videoer jeg lager. Og mens vi snakker om hvor amatør jeg er så kan jeg bare fortelle at jeg rett og slett ikke FIKK TIL å legge inn videoen i innlegget. Help me anyone?? (Edit: KLARTE DET!) Subscribe gjerne på kanalen min - jeg gleder meg til å lage flere! Håper dere liker den, og at dere føler dere blir litt bedre kjent med meg :-) 

Vil dere ha flere videoblogger?

a walk in the sun

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Det er ingen tvil om at vi er veldig heldig med naturen på Sunnmøre. Fine, store fjell i nydelige fjorder. Vi har utrolig mange turmuligheter bare her i Ålesund, og på dager som denne så er jeg stolt over å bo i Ålesund. Det er en helt fantastisk plass med akkurat nok by, nok bygd og nok mennesker. Jeg har ikke behov for å flytte noen andre steder :-) Det ble ikke en veldig lang tur på oss i dag siden det er en del ting jeg ønsker å gjøre før jeg drar på jobb. Klokken går så fort før seinvakten starter at jeg knapt rekker å henge med. 

Kvelden skal jeg bruke på å bli kjent med kameraet. Jeg vil lære meg funksjonene så jeg kan ta så bra bilder som mulig! Det er ingen tvil om at dette kameraet er bra, og tar utrolig gode bilder - men personen bak kamera må også kunne det, så da må jeg bare gjøre litt research :-) Jeg tenkte å prøve å spille inn en videoblogg etterpå, jeg må bare la batteriet lade litt til. Så da snakkes vi senere!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nå er det jobben som kaller, og jeg må komme meg ut døra før rushen starter for fult! Ha en fortsatt nydelig fin dag, dere!

sånne morgener

Jeg trodde ikke mine egne øyne når jeg våknet i dag. Solen skinner faktisk, og det er så typisk når jeg faktisk skal på jobb senere i dag. Det har vært en utrolig koselig morgen. Erling startet seint i dag siden han jobbet så seint på kvelden i går, så da hadde vi morgenen sammen. Det er ikke så ofte det skjer, faktisk. Så vi tok Luna i senga sammen med oss og hadde en skikkelig kosestund. Jeg kjenner at jeg blir veldig frustrert over byggingen som skjer ved siden av oss. De driver jo og sprenger hele tiden, og jeg skjønner at det er nødvendig - men jeg gleder meg vilt til de er ferdig med den verste jobben. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
t-skjorte fra Bikbok

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jeg skal jobbe hele helgen, og etter det har jeg faktisk fri helt fram til torsdag. Det er ikke så verst. Jeg liker veldig godt disse dagene hvor jeg har tid til å gjøre akkurat det jeg vil før jeg må på jobb. Og siden solen skinner så fint i dag, så tror jeg at vi skal gå oss en liten tur. Det har jo vært så dårlig vær de siste dagene, og verken Luna eller jeg har vært særlig gira på å gå utenfor døra. Ellers har jeg endelig fått skikkelig orden på leiligheten igjen. Skittentøyskorga er snart tom før den fylles opp igjen, kjøkkenet er ryddig og ny blomster står på bordet. Det var en periode nå der jeg ikke klarte å holde orden, og det er jo noe av det som frustrerer meg aller mest. Å rydde og holde orden er jo det jeg er best til, og når jeg ikke klarer det blir jeg veldig lei meg, egentlig. Teit nok. 

Nå skal jeg komme meg ut i sola, folkens! Hva skal du i dag?

en av de koseligste kveldene på lenge

Et litt senere innlegg enn forventet, bare fordi jeg ikke klarte å sette meg ned før jeg hadde pakket ut, rydda litt og satt på en maskin med klær. Jeg må liksom lande litt i leiligheten igjen og finne meg til rette før jeg kan slappe av. Men, herlighet for en fin dag dette har vært. Jeg startet dagen med frokost på Sukk sammen med mamma, deretter litt lunsj på Sukk sammen med Amanda før det ble kreativ kveld på Sukk (ja, jeg er på den kafeen stort sett hele tiden når jeg er hjemme). Det var utrolig fint i kveld, og det er sjelden jeg koser meg sånn som jeg har gjort i dag. Stemningen og det at det kom så mange var så utrolig koselig, og vi alle satt å strikket og bare lot praten gå :-) 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

De har verdens beste sandwich der! Varm focaccia med ost, kylling, bacon og en sykt god dressing. Det er det jeg bestiller hver gang jeg er der - mamma trenger ikke å spørre meg lenger om hva jeg skal ha. Tror til og med hun som jobber der vet hva jeg skal ha når jeg går fram for å bestille. Og litt komisk er det når jeg dukker opp for tredje gang i dag, haha! Skal du til Vatne, så burde du definitivt ta turen innom Sukk :-) 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jeg synes det er litt fint med høst, faktisk. Jeg hadde helt glemt følelsen av dempet lys i stua, stearinlys og kvelden under pleddet med strikketøyet i hendene. Det er utrolig fint, deilig og stemningsfullt, og nå gleder jeg meg sånn til jul. Det er ikke lenge til jul, dere! Jeg har begynt å skrive ønskeliste allerede, og har i tankene hva jeg skal kjøpe til familien :-) 

Ha en god natt!

a good morning

God morgen, fine! Til tross for at mamma kom busende inn i panikk over å ha forsove seg så er det faktisk en god morgen. Hundene ga ganske klar beskjed om at de var klar til å stå opp og da hadde ikke jeg heller annet valg. Jeg får iallfall mer ut av den siste fridagen min før helga :-) I natt sov jeg ekstremt godt, og det er lenge siden. De driver jo å bygger hus rett ved siden av huset vi bor i, og de starter før klokken er åtte på morgenen. Og når de i tillegg har begynt å sprenge x-antall ganger i løpet av en morgen så skal det lite til for at jeg spretter opp av senga. Nå skal jeg ha noen tidligvakter framover, og det gjør at jeg ikke kan bry meg særlig om byggingen - men jeg er bekymra for Luna som ligger hjemme alene mens det smeller. Hele huset rister jo, og jeg kan se for meg at hun blir litt redd. Har ikke merket noe på henne til nå, heldigvis - så hun tåler vel mer enn jeg tror ;-) 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Det beste jeg vet er å sminke meg med en gang jeg står opp. Det blir så mye mer "morgen" for meg, og jeg gjør med klar for en ny dag. Selv om jeg ikke skal noe spesielt, så gjør det litt godt å få på maska. Ellers hadde jeg nok følt meg helt daff hele morgenen. Senere i dag skal jeg møte Amanda, så det blir veldig koselig♥ Også skal jeg jo på den kreative kvelden på Sukk Kafé. Jeg regner med at jeg blir en av de yngste som er der, men jeg elsker å tilbringe tid sammen med mamma og venninnene hennes, så hvorfor ikke? 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jeg har så lyst å gjøre noe gøy på bloggen, så vær snill å legg igjen et forslag til et morsomt innlegg jeg kan lage! En utfordring eller bare noe dere ønsker å lese :-) Nå skal jeg spise litt frokost og gjøre ingenting. Eller, jeg skal trippe og vente på at mamma kommer hjem så hun kan spille litt spill med meg, haha. Vi snakkes iallfall senere i dag, fininger! Jeg blir vel bare å menge med de to firbeinte her som skriker etter oppmerksomhet, men samtidig så bryr de seg egentlig ikke noe særlig om meg. Livet, dere. 

Hva gjør dere i dag?

frøknene på basar

Hei, onsdagskveld! Halvveis til helgen, ikke at det har noe å si for min del siden jeg skal jobbe fredag-søndag. Men helg er jo helg - så hvem klager? ;-) I dag har jeg prøvd ut noe nytt, eller, har ikke vært på dette siden barnehagen! Vi har vært på basar for å samle inn penger til Vyborghjelpen. De hjelper menneskene i byen Vyborg som ligger i Russland. Et veldig flott tiltak, også er det jo en god bonus at man får litt premier da - jeg har vunnet både blomster, sjampo, håndklær og lue. Noe av det er mye på grunn av at jeg satt mellom mamma og mormor og de ga fra seg noen av gevinstene sine til meg, haha! Også skal jeg jo legge til at jeg ikke har betalt en krone i løpet av denne kvelden siden jeg har så god mormor og mamma♥ Også må jeg bare avslutte dette avsnittet med å gi all ære til de som arrangerer denne basaren og jobber så hardt for å samle inn penger. De har holdt på i ti år (!!) og i dag slo de rekord med summen. 85 000kr har blitt samlet inn til Vyborghjelpen, det er jo bare fantastisk!

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nå vurderer jeg sterkt å legge meg egentlig, jeg er så trøtt og sliten - nakken og hodet verker. Da er vel det beste å bare legge seg nedpå og takke for seg i dag. Det er som sagt utrolig godt å være tilbake på bloggen, selv om det ikke var lange pausen jeg hadde. Men jeg blogget jo opptil tre ganger daglig, og når man plutselig poster ingenting blir det litt tomt. Så jeg savnet bloggen, men hadde ingenting å gi. I morgen kveld er det kreativ kveld på Sukk, så da tar både mamma og jeg med oss strikketøyet :-) 

Ha en fortsatt fin kveld!

youtube og nancy

Hei, dere og god ettermiddag! Jeg er hjemme hos mamma et par dager, Luna også - så klart :-) Vi har nettopp vært på Sukk, en kafé her jeg voks opp. Så sykt god mat der, herregud! Jeg forguder jo fortsatt det nye kameraet, og prøver å venne meg til det og lære meg å ta skikkelige bilder med det. Senere skal jeg på basar sammen med mamma, mormor og Anne-Sofie. Jeg har ikke vært på det siden barnehagen, så det blir vel gøy :-) 

Jeg har faktisk filmet litt i dag, testet ut hvordan jeg for eksempel lager en vlog. Men jeg tviler på at det jeg laget i dag vil være det jeg legger ut. Jeg tenker på en Get to know me tag? Er det interessant? Har dere noen ønsker om videoer, kanskje? Jeg ønsker liksom ikke å begynne rett på med en casual video, haha. Jeg vil ha en begynnelse, liksom "dette er starten på min YouTube-kanal". Uansett, kom gjerne med tips!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jeg har endelig funnet fram den fine Nancy-kofta mi som min kjære svigermor strikket til meg. Jeg fikk den i bursdagsgave til 18-årsdagen min, og jeg elsker den virkelig! Det er så fine farger og kan bruke den til både mørke og lyse jeans. Høsten har tydeligvis startet for fult, men vi fikk en litt bråere start enn forventet. Det gikk fra å være sommer og tjue grader til pissregn og surt vær. Utrolig kjedelig, men håper iallfall regnet gir seg snart, så jeg kan ta med kameraet ut i naturen også. Fargene på bladene begynner å vise seg, og jeg synes egentlig det er koselig med høst. Det jeg gleder meg aller mest til er at alle insekt tar en liten pause fra hverdagen ;-) Nå skal mamma og jeg spille litt spill, som vanlig! Vi snakkes heller senere i dag. Ha en nydelig onsdag!

Hva skal du i dag?

vi har det best inne

Verken Luna eller jeg satte særlig pris på drittværet som ankom i dag. Luna må jo ha en tur uansett vær, og jeg har aldri sett Luna så deppa for å måtte gå på tur. Hun bruker jo vanligvis å løpe langt foran oss så langt båndet rekker, og stoppe å vente til vi når henne igjen før hun løper videre. Hun er så lykkelig på tur, men i dag var hun rett og slett sur, haha! Vi har det definitivt best inne, akkurat i dag :-) Det ble rett i dusjen på denne frøkna, og nå sitter hun i buret for å tørke litt og synes livet er fryktelig, rett og slett, haha! 

Jeg skal jobbe en del framover, men vil uansett ha tid til bloggen. Har fri et par dager nå, bare for å ha litt tid til det nye kameraet. Jeg skal finne ut om de forskjellige funksjonene, og hvordan jeg kan få de beste bildene. Jeg prøvde meg litt i dag, men jeg er veldig forsiktig med det, og turte derfor ikke å ta det så mye fram når det regnet så fælt. Men, det ble som det ble! Det er iallfall mer liv i disse bildene enn det var i bildene som ble tatt med speilrefleksen. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nå skal jeg mekke sammen ei pizzadeig og senere skal vi vel bare nyte den deilig pizzaen og litt Dexter, kanskje? Vi har jo allerede kommet til sesong 3, og vi startet for bare et par uker siden. Når vi først setter det på, ser vi gjerne både fem og seks episoder - hvorfor ikke? ;-) Vi snakkes i morgen, fine! Det er godt å være tilbake♥

Hva skal du gjøre i kveld?

since last time - via Instagram

Selv om jeg har hatt bloggpause, så har jeg likevel passet på å ta litt bilder med iPhonen min! I går hadde vi en nydelig dag med over tjue grader. Jeg dro til byen sammen med mamma og søstrene mine + Luna og Linus :-) Det var så deilig med lunsj ute og faktisk gå litt rundt i byen. Det er så sjeldent jeg gjør det, men så stopper naturligvis været oss også litt. Vi var også på kino med Oliver for å se Biler 3 - så gøy å teste ut kino sammen med han også, selv om det måtte noen belønninger til for at han skulle sitte stille store deler av filmen ;-) Uansett, her er noen bilder fra gårsdagen!

Jeg gleder meg sånn til bloggingen framover, det blir så annerledes, og forhåpentligvis funker dette kameraet bedre på stativet enn det speilrefleksen gjorde. Jeg har en del jobb framover, og det er helt greit - jeg trenger pengene til den lille ferien vår i høst. Jeg gleder meg utrolig mye til å fortelle dere hvor vi skal, men jeg vil at reisen skal være bestemt og bestilt før jeg forteller dere noe som helst :-) Noen som kanskje klarer å tippe hvor vi skal? 

Hva har dere gjort i det siste?

i lykkerus

Hei, og jeg er visst tilbake litt tidligere enn planlagt - rett og slett fordi jeg har verdens beste og lureste samboer. Dere vet jo at jeg skulle kjøpe meg nytt kamera om ikke så lenge, og det var jo grunnen til at jeg tok en liten bloggpause. Kameraet har jeg egentlig ikke penger til før om en uke, men så har Erling lurt meg trillrundt hele tiden, og lata som at jeg skal kjøpe det sjøl, og når jeg faktisk var så nærme å kjøpe det så skjønte han at han måtte framskynde gava til meg. I dag kom han hjem med en pakke i akkurat den formen jeg har håpet på så lenge! Han bestemte seg for å kjøpe dette kameraet i en tidlig bursdagsgave og julegave (jeg har bursdag to måneder etter jul) og jeg er overlykkelig nå!! Resten av kvelden går nok derfor med til å utforske min nye lille favorittgjenstand og planlegge bloggen videre framover! 

Se på denne nydeligheten da, dere! Jeg er mildt sagt i lykkerus♥
Processed with VSCO with c1 preset

Da er det bare å glede seg til bloggingen videre, jeg kommer kanskje med videoblogger også i løpet av høsten! Skal teste ut filmingen allerede i morgen, men jeg må nesten finne ut hvordan jeg skal redigere vloggene først, hehe! Ha en fortsatt nydelig dag, kommer et innlegg til senere i kveld. 

Hva gjør dere i dag? Kanskje du vil hjelpe meg med å redigere vlogger?